Da Silva: Crocodilesin juoksu pysähtyy tiiviillä joukkuepuolustamisella

9.8.2011


Maajoukkuetukimies keräsi eniten taklauksia runkosarjassa.

Rajaritarien tukimies Kalle da Silva keräsi jälleen kauden mittaan kovan määrän taklauksia, ja 106 taklausta oikeuttaakin Vaahteraliigan taklaustilaston ykkössijaan. Lauantaina edessä on kova haaste, kun Rajaritareilla on pysäytettävänään Crocodilesin ennätyksiä rikkonut juoksuhyökkäys.

Da Silvan mukaan optiohyökkäys pysähtyy tiiviillä joukkuepuolustamisella.

- Option-vastuut pitää olla jokaisella puolustajalla täysin selvillä. Puolustuksen linjan on voitava nostaa tasoaan tulevaan peliin paljon. Joukkueena meidän on pystyttävä taklaamaan huomattavasti paremmin kuin aikaisemmassa kohtaamisessa. Armoton pursuit jokaisella downilla, da Silva listaa voiton avaimia.

Optiohyökkäys on nykyjenkkifutiksessa melko harvinainen hyökkäyssysteemi, mutta da Silvan mukaan se ei aiheuta erityistä päänvaivaa.

- Pelaaminen Crocoja vastaan ei sinänsä vaadi mitään erityistä totuttautumista. On vain pakko pelata kovaa. Henkilökohtaisesti pidän siitä, että vastustajalla on hyvin organisoitu juoksuhyökkäys. Ja varsinkin Seinäjoelle on aina ollut hauska mennä pelaamaan palloa, koska siellä on aina osattu pelata kovaa.

Da Silva on kerännyt tällä kaudella muutamassa ottelussa todella kovia taklausmääriä. Kaksi kertaa hänelle on kirjattu 17,5 taklausta, mikä on suurin lukema Vaahteraliigassa moneen vuoteen. Myös vapaaottelua harrastavan maajoukkuetukimiehen mukaan nuokaan ottelut eivät vaatineet erityistä veroa.

- Viime talvi kului valmistautuessa keväällä Lappeenrannassa pidettyyn Fight Night 6:seen joten elämä on ollut yhtä turpaan ottamista jo pidemmän aikaa. Kauden alkaessa tarkoituksenani oli pelata puolustuksen lisäksi erikoisjoukkueissa ja tarvittaessa hyökkäyksen puolella. Loukkaannuttuani olen voinut pelata vain puolustuksessa ja sinänsä kokonaisrasitus on jäänyt verrattaen pieneksi. Valitettavasti.

Da Silva on ollut myös loukkaantuneiden kirjoissa kesäkuusta saakka.

- En ole valitettavasti pystynyt osallistumaan joukkueen harjoitteluun 12.6 pelatun Roosters-Rajaritarit pelin jälkeen. Tuolloin ottelussa loukkaannuttuani olen joutunut keskittymään lähinnä henkilökohtaiseen kuntoutukseen, ja harjoitteluun käytettävä aika on kulunut lähinnä fysioterapiassa.

Runkosarjassa Rajaritarit oli ainoa joukkue joka pystyi lyömään Crocodilesin. Rajaritarit-Crocodiles päättyi heinäkuussa lukemiin 66-65.

Crocodiles ja Rajaritarit pelaavat Vaahteramaljapaikasta lauantaina kello 18.30 alkaen. URHOtv televisioi ottelun suorana lähetyksenä.

DaSilvan taklausmäärä suurin seitsemään vuoteen(2.7.2011)

välierät 13-14.8.2011
13.08. kello 18.30 Jouppilanvuori
  Crocodiles  -  Rajaritarit  URHOtv
  Otteluennakko     
14.08. kello 18.30 Keskuskenttä
  Butchers  -  Wolverines URHOtv