Wolverines Vaahteramaljaan

14.8.2011


Anssit Saari ja Nevalainen antavat painetta Mackenzie McGradylle.
Anssit Saari ja Nevalainen antavat painetta Mackenzie McGradylle.
Cedric Johnson maalaa.
Cedric Johnson maalaa.
Joe Doss ja stiff arm -tekniikka.
Joe Doss ja stiff arm -tekniikka.

Butchersin mestaruusputki katkesi jännittävässä ottelussa.

Porvoon Butchersin kuuden kauden mittainen valtakausi suomalaisen jenkkifutiksen ykkösjoukkueena katkesi välierätappioon Helsingin Wolverinesille. Helsinkiläiset voittivat tiukan ja viihdyttävän ottelun 50-36 (29-22) ja etenivät toista kertaa seurahistoriassa Vaahteramaljaan. Siellä vastassa on runkosarjan ykkönen Seinäjoen Crocodiles.

Wolverinesin avainpelaajat löytyivät tuttuun tapaan amerikkalaiskolmikosta. Etenkin Stephen Stokes ja Cedric Johnson olivat todella kovassa vireessä. Johnson juoksi itse ratkaisevat touchdownit ottelun toisella puoliajalla.

Ottelu alkoi kuitenkin kotijoukkueen komennossa, ja Butchers nousi 14-0-johtoon. Wolverines teki kolme perättäistä touchdownia, ja nousi 21-14-johtoon.

Minuutti ennen toisen neljänneksen loppua McKenzie McGrady juoksi pitkän touchdownin, ja pelatulla lisäpisteellä kotijoukkue siirtyi 22-21-johtoon. Tilanne muuttui vielä, kun saatuaan pallon takaisin Butchers yritti heittää viisi sekuntia ennen taukovihellystä. McGrady pudotti pallon, ja Wolverinesin Victor Sarvi teki irtopallotilanteesta touchdownin.

Vaiherikkaan toisen neljänneksen jälkeen kolmas neljännes oli enemmänkin asemasotaa, kun molemmat joukkueet pelasivat pitkät hyökkäysvuorot. Kolmatta neljännestä oli jäljellä minuutti, kun Johnson loikkasi maalialueelle, ja siirsi Wolverinesin 36-22-johtoon. Butchersin Chris Watkins vastasi pitkällä touchdownilla, mutta päätösneljänneksellä Johnson juoksi vielä kaksi touchdownia. Niistä jälkimmäinen syntyi noin minuutti ennen ottelun loppua, ja oli viimeinen naula Butchersin arkkuun.

Porvoolaisia satutti suuri rangaistusten määrä. Etenkin puolustuksessa porvoolaisrangaistukset päästivät Wolverinesin monta kertaa pälkähästä.

Pronssimitalit menivät runkosarjan sijoituksen perusteella Butchersille.

Edellisen neljän vuoden aikana Wolverines oli hävinnyt välierissä kolmesti Butchersille. Wolverines pelasi Vaahteramaljassa ensimmäisen kerran vuonna 2006, ja hävisi tuolloin Butchersille.

Ottelun tilastot

Butchers-Wolverines 36-50

 1. neljännes                          
7-0 Watkins,lp Satola                 
14-0 McGrady, lp Satola               
14-7 Johnson, lp Paavola              
14-14 Stokes, lp Paavola              
14-21 Stokes, lp Paavola              
2. neljännes                          
22-21 McGrady, lp Watkins (2)         
22-29 Sarvi, lp Johnson(2)            
3. neljännes                          
22-36 Johnson, lp Paavola             
29-36 Watkins, lp Satola              
4. neljännes                          
29-43 Johnson, lp Paavola             
36-43 Kurvinen, lp Satola             
36-50 Johnson, lp Paavola