Butchers B-nuorten mestariksi

23.8.2011


Mr. Kyei vauhdissa
Mr. Kyei vauhdissa
MVP:t vas. Andreas Lindo, Henri Jussila ja Micky Kyei
MVP:t vas. Andreas Lindo, Henri Jussila ja Micky Kyei
Mestari 2011 Porvoo Butchers
Mestari 2011 Porvoo Butchers

Odotettu B-nuorten finaalissa yli 200 katsojaa nautti korkeatasoisesta nuorisofudiksesta Porvoon Pallonkentän keinovaloissa.

Ottelu alkoi Roostersin Esa Vanhojan napakalla 25 jaardin potkun palautuksella. Roosters eteni aina maalintekoalueelle, mutta Butchersin puolustus oli tarkkana ja pysäytti punakoneen neljä yritystä. Ison pelin teki tukimiestä pelannut Toni Nyström , joka taklasi linjan takana Henri Jussilan.

Butchers hyökkäys huudatti yleisöä, kun Micky Kyei kantoi palloa Tuukka Virolaisen ja Haris Buzdalekin suunnasta 80 jaardin verran tehden avausnumeroiksi 6-0. Tilanteessa Roosters puolusti kymmenellä kenttäpelaajalla. Lisäpistepotku epäonnistui.

Roosters käytti seuraavan hyökkäysvuoron hyväkseen ja pelinrakentaja Flinkmanin löytäessä onnistuneesti Otso Parkkosen ja Vertti Huttusen heittokohteikseen. Roostersin ensimmäisen maalin viimeisteli 15-vuotias Yannick Chaudhary kuuden jaardin heitosta. Robert Rantapere potkaisi lisäpisteen ja Roosters johti 6-7.

Kyei Show jatkui, kun kentän hahmoksi kohonnut keskushyökkääjä loikkasi ketterästi vapautuneeseen aukkoon ja kipasi muilta karkuun 34 jaardia. Robert Karlsson teki 2 pistettä lisäpisteheitosta tilanteeksi 14-7.

Puolustukset pääsivät jyvälle seuraavissa vuoroissa ja Roostersin puolustaessa tukimies Ville Tanskanen oli vahvasti taklaamassa peräkkäisissä yrityksissä Butchersin juoksuja. Tässä vaiheessa Mikko Seppäselle oli annettu heittokäsky valmentaja Kristian Lindin toimesta, mutta osumia ei tullut. Myös Roosters pysäytettiin useammalla hyökkäysvuorolla ja Roostersin pelinrakentaja Flinkman heitti syötönkatkon Niko Roikolle. Tästä hämmentymättä Juha Hakala Roostersin hyökkäysperäsimessä jatkoi ennakkoluulotonta roll out -heittopelaamista ja onnistui Otso Parkkosen kiinniotoilla sekä Vertti Huittisen 15 jaardin maalikoppauksella tasoittamaan ottelun 14-14 tilanteeksi. Rantapere onnistui lisäpistepotkussaan.

Roostersin puolustus toi momenttia joukkueelleen Antti Pirilän onnistuessa säkittämään Mikko Seppäsen sekä seuraavalla yrityksellä tukimies Robin Nygård sai pelattua screen-pelin väliin ja katkaisemaan syötön. Robert Karlsson vastasi heti seuraavalla yrityksellä tukalaan tilanteeseen ja katkaisi puolestaan Flinkmanin pitkän heiton. Butchers onnistui etenemään aina jaardin päähän Roosters maalista, mutta aika loppui pelipuoliskolta. Taukotilanne oli kutkuttava 14-14.

Kolmas neljännes alkoi porvoolaismerkeissä, kun Micky Kyei kirmasi 55 jaardia lähes maaliin asti. Mikko Seppänen piti pelivälineen itsellään ja viimeisteli maalin 3 jaardin päästä. Manuam ”Nati” Ritthikiat potkaisi lisäpisteen. Numerot valotaululla 21-14.

Kissa ja hiiri -leikki jatkui. Roosters tasoitti 21-21 Henri Jussilan 16 jaardin juoksulla ja lisäpisteen potkaisi pommin varmasti Robert Rantapere. Hyökkäysiloittelu jatkui, kun Micky Kyei jälleen ihmeen kaupalla väänsi itseään irti taklaajista ja toi joukkueensa maalintekoalueelle. Hyvä kutsu Kristian Lindiltä yllätti Roostersin, joka joutui luonnollisesti kunnioittamaan Kyei jokaista liikettä ja näin fullback Toni Nyström pääsi voimakkaan punkerruksen jälkeen tuomaan kotijoukkueen jälleen johtoon 27-21. Lisäpistepeli heitettiin konemaisesti niitä läpi kauden toteuttaneelle Robert Karlssonille ja Porvoo johti 29-21.

Roostersin Henri Jussila oli menettää aloituspotkun palautuksessa pallon porvoon ahnaasti irtopallon perään syöksyneille puolustajille, mutta helsinkiläiset saivat kuin saivat otteen soikiopallosta ja jatkoivat hyökkäystään. Jussila jatkoi huimaa juoksukulkuaan ja räväytti 45 jaardia pohjaan kaventaen numerot 29-27 tilanteeksi kolmannella jaksolla. Lisäpistepelin heitto epäonnistui.

Kun aikaa oli jäljellä 3:34 kolmannella jaksolla Micky Kyei jatkoi valitsemallaan linjalla ja teki juoksumaalin ja vei Butchersin 35-27 johtoon. Lisäpiste epäonnistui.

Ottelun kuumat hetket neljännen jakson alussa sisälsivät mm. pääasiassa puolustusta pelanneen Andreas Lindon slant-kuviolla juoksemat 45 jaardia. Palloa veivattiin rangaistuksilla edestakaisin Roostersin kenttäpäädyssä, kunnes Mikko Seppänen pääsi syöttäjään törmäämisen jälkitilanteesta heittämään itsensä auki juosseelle Santeri Laitiselle 42-27 johtonumerot. Ritthikiat potkaisi lisäpisteen onnistuneesti.

Roosters ei onnistunut seuraavassa viidessä heittopelissään ja näyttikin, että Porvoo menee menojaan. Helsinkiläiset eivät kuitenkaan antautuneet vaan Flinkmanin onnistuneet heitot Chaudharylle ja Parkkoselle toivat joukkueen maalintuntumaan, josta Jussila juoksi kolmannen kerran maaliin Porvoon pimenevässä illassa pelikellon näyttäessä jäljellä olevaa otteluaikaa olevaksi 2:29. Tilanne 42-33, kun Toni Nyström löi lisäpistepallon maahanlyönnillä pelikenttään. Roosters yritti oikeaoppisesti pariin kertaankin lyhyttä avauspotkua, mutta molemmilla kerroilla punapaita oli koskenut ennen 10 jaardin matkaa. Micky Kyei ruuvasi viimeisen ruuvin juoksemalla neljännen henkilökohtaisen maalinsa tilanteeksi 48-33. Ritthikiat potkaisi kolmannen lisäpisteensä onnistuneesti. Tilanne 49-33. Ja vielä kerran Roosters hyökkäsi voimalla ja onnistui Otso Parkkosen hienolla 24 jaardin heittomaalilla kaventamaan ottelua lisättynä Esa Vanhojan lisäpistejuoksulla loppunumeroiksi 49-41.

Butchersin toinen peräkkäinen B-nuorten mestaruus oli tosiasia. Butcherin valmennusnelikkö Kristian ja Sebastian Lind, Sami Moilanen ja Pekka Piminäinen näkivät luonnollisesti Kyein vahvat yksilösuoritukset yhtenä avaimena voittoon. Harjoittelu on ollut haastavaa aina viime viikkoihin asti, kun runkopelaajat ovat olleet kiinni Vaahteraliigassa. Puolustus pelasi kuitenkin kurinalaisesti tietäen asemansa ja tehtävänsä. Pelinrakentaja Mikko Seppänen on osallistunut kahdeksaan nuorten SM-finaaliin, joista hän on saanut 7 kultamitalia neljässä eri ikäluokassa.

Ottelun MVP Micky Kyei
Butchers team MVP Andreas Lindo
Roosters team MVP Henri Jussila
 


Mikko Seppänen Porvoo Butchers


Heittoyritykset Onnistuneet Syötönkatkot Heitto% Jaardit Maalit
Attempts Completions Interceptions Pass% Yards TD
19 12 1 63,2 176 1Otso Flinkman Helsinki Roosters


Heittoyritykset Onnistuneet Syötönkatkot Heitto% Jaardit Maalit
Attempts Completions Interceptions Pass% Yards TD
24 14 2 58,3 200 3


Micky Kyei
Porvoo Butchers


Juoksuyritykset Jaardit Keskiarvo/yritys Maalit

Attempts Yards Average TD

19 269 14,2 5Henri Jussila
Helsinki RoostersJuoksuyritykset Jaardit Keskiarvo/yritys Maalit

Attempts Yards Average TD

20 190 9,5 3

Puolustustilastoja

Säkitykset (1 kpl)
Eetu Rusanen, Porvoo Butchers
Andreas Lindo, Porvoo Butchers
Antti Pirilä, Helsinki Roosters
Johan Versluis, Helsinki Roosters

Syötönkatkot (1kpl)
Niko Roiko, Porvoo Butchers
Robert Karlsson, Porvoo Butchers
Robin Nygård, Helsinki Roosters

Eniten taklauksia:
 

Lauri Skaffari Porvoo Butchers
Taklaukset Taklaus linjan takana
Tackles Tackle for loss
5 0


Toni Nyström Porvoo Butchers
Taklaukset Taklaus linjan takana
Tackles Tackle for loss
3,5 1


Andreas Lindo Porvoo Butchers
Taklaukset Taklaus linjan takana
Tackles Tackle for loss
4 0


Robert Karlsson Porvoo Butchers
Taklaukset Taklaus linjan takana
Tackles Tackle for loss
3 0


Niko Roiko Porvoo Butchers
Taklaukset Taklaus linjan takana
Tackles Tackle for loss
2,5 0


Ville Tanskanen Helsinki Roosters
Taklaukset Taklaus linjan takana
Tackles Tackle for loss
6 0


Ilja Kurten Helsinki Roosters
Taklaukset Taklaus linjan takana
Tackles Tackle for loss
5 0


Chris Mulumba; Helsinki Roosters
Taklaukset Taklaus linjan takana
Tackles Tackle for loss
3 1


Esa Vanhoja, Helsinki Roosters
Taklaukset Taklaus linjan takana
Tackles Tackle for loss
3 0