ECG laajentaa talven harjoitusmahdollisuuksia

26.8.2011


Jenkkifutiskoulu saa rinnalleen jenkkifutisopiston.

Täksi kesäksi kentille palannut East City Giants jatkaa uusien harrastajien tuomista amerikkalaisen jalkapallon pariin järjestämällä jälleen jenkkifutiskouluna tunnetuksi tulleen tutustumis- ja
harjoittelujakson. Viime vuoden jenkkifutiskoulun harjoittelijat muodostivat ECG:n joukkueen kuluneella kaudella, jonka päätteeksi joukkue eteni kakkosdivisioonassa välieriin asti.

Uutena elementtinä tämän kauden talviharjoitteluun ECG tuo jenkkifutisopiston nimellä kulkevan harjoittelumuodon. Siinä missä jenkkifutiskoulu on tarkoitettu aloittelijoille, jenkkifutisopisto pyrkii syventämään jenkkifutista jo harrastavien laji- ja harjoittelutietoutta.

Sekä jenkkifutiskoululle että -opistolle on haettu tavaramerkkisuojaa Patentti- ja Rekisterihallitukselta.

Jenkkifutisopiston keskeinen painopiste on fysiikkaharjoittelussa. Sen tavoitteet rakentuvat amerikkalaisittain komponenttien "speed, agility, power &  endurance" ympärille.

- Tämä on osa-alue, jossa niin suomalaisessa jenkkifutiksessa yleensä kuin meillä ECG:ssä on eniten kehitettävää ja vastaavasti eniten hyötyä saavutettavana. Monesti nuoret pelaajat jäävvt kauden jälkeen oman onnensa nojaan. Heillä saattaa olla kova harjoittelumotivaatio, mutta valmennusjärjestelyt tarjoavat tähän valitettavan vähän
oikeanlaista tukea ja nuoret pelaajat hukkaavat monta kehittymiskuukautta joko harjoittelemalla väärin tai olemalla harjoittelematta kokonaan, ECG:n talvikauden valmennuksesta vastaava Ari Evwaraye sanoo.

Jenkkifutisopisto tulee jenkkifutiskoulun lailla olemaan kaikille vähintään
16-vuotiaille avoin harjoitteluympäristö - edellisen tai tulevan kauden joukkueesta riippumatta. Edellytyksenä on vähintään yhden kauden pelikokemus amerikkalaisesta jalkapallosta.

ECG järjestää tiedotustilaisuuden sekä jenkkifutiskoulusta että -opistosta maanantaina 5.9.2010 kello 19.00 osoitteessa Vanha Viertotie 20, Helsinki. Harjoittelusta tai valmentamisesta kiinnostuneet saavat lisätietoja sähköpostiosoitteesta info(at)ecg.fi.