C-nuorten jatko-ottelut

25.8.2011


tukimies Lauri Skaffari, Porvoo Butchers
tukimies Lauri Skaffari, Porvoo Butchers
linjamies Timo Hakanen, Jyväskylä Jaguaarit
linjamies Timo Hakanen, Jyväskylä Jaguaarit
keskushyökkääjä Roope Metsä, Sipoo Bulldogs
keskushyökkääjä Roope Metsä, Sipoo Bulldogs

C-nuorten SM-sarjan välierien sekä I-divisioonan kärkiotteluiden voittajat ratkotaan tulevana sunnuntaina.

SM-sarjan välierät

17-vuotiaiden SM-sarjassa Butchers ja Jaguaarit kohtaavat kaudella jo toistamiseen. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi porvoolaisten niukkaan voittoon 18 - 14 (12 - 14).  Molempien joukkueiden C-nuorista pääosa on hakenut vauhtia B-nuorten sarjojen mitalikamppailuista. Odotettavissa on tasainen ottelu, jossa pelinrakentajien suoritukset tulevat olemaan isossa roolissa.
Jyväskylän Verneri Villasella on rutiinia ratkaista ottelua omalla osaamisellaan ja porvoon Mikki Nuutila jakaa korkealta syöttöjä juoksupeleissä Andreas Lindolle sekä takakentän pitkiin kaariin Santeri Laitiselle. Puolustuksen lukko Lauri Skaffari pelaa ajoittain myös hyökkäyksessä Lindon veturina. Eetu Rusanen ja Jani Lilja muodostavat voimakkaan tandemin hyökkäyslinjassa ja tästä suunnasta Butchers juoksee pääosan yrityksistään.
Jyväskylän tasaisesta nipusta Villasen ohella erottuvat molempiin suuntiin ripeästi raatava Jere Niskanen.  Linjapelaamisen hidalgo on Timo Hakanen. Jyväskylän tuki- ja takamiesakselilla pelaa kohtuullisen hyvin liikkuva trio, jolla kaikilla on mittaa vähintään 190cm Pedro Pekkanen , Rasmus Lempinen ja Jaakko Aroheinä. Sairastuvalla pitkään ollutta Pasi Raatikaista odotellaan mahdollisesti riveihin. Myös loukkaantuneina olleet keskushyökkääjä Samuli Rintamaa ja takamies Julius Raatikainen nostaisivat joukkueen pelaamisen tasoa.

su 28.08. kello 16.00 Porvoon Pallokenttä Butchers - Jaguaarit

Helsingin Velodromilla kohtaavat Bulldogs ja Roosters.  Roosters on ollut sarjassa suvereeni, mutta aina vaarallinen sipoolainen koiraryhmä on yllättävä joukkue. Runkosarjassa helsinkiläiset voittivat 50 - 6 ottelun, mutta tuolloin hyökkäystä johti yksi sarjan parhaista pelaajista Kimi Linnainmaa. Pelinrakentajana toimivan d-nuorissakin pelaavan Yannick Chaudharyn kohteina tulee olemaan B-nuorten finaalissakin maalanneet Otso Parkkonen sekä Vertti Huttunen. Pallonkantajana toimii yleispelaaja Ilja Kurten ja linjamiesryhmän ryhdistä vastaa tacklea pelaava Mikko Toiminen. Puolustuksen takakentällä erottautuu Jere Jussila, jonka nopeus tulee olemaan samaa luokkaa kuin isoveljellään lähivuosina.
Bulldogsin peliä johtaa varmalla tavalla Julius Kujala. Juoksupainotteista hyökkäystä kantaa hartaillaan keskushyökkääjä Roope Metsä, joka on lyönyt itsensä tänä vuonna ikäistensä eliittiin. Linjamiehistä kovassa roolissa ovat Veeti Kilpeläinen ja Timo Pulkkinen. Myös kookkaalta Kalle Kaikkoselta odotetaan onnistuneita blokkeja.  Puolustuksessa Kokkosen veljekset Aleksi ja Miikka sekä Jere Allenius saavat työntäyteisen iltapäivän helsinkiläislaitahyökkääjistä.

su 28.08. kello 14.00 Velodromi   Roosters  -  Bulldogs  


I-divisioonan viimeinen runkosarjan kierros

Lohko ll:sen välieräjoukkueet ovat selvillä. Seinäjoki Crocodiles on pelannut vain voittoja sisältäneen kauden pelinrakentaja Jerry Saarisen johdolla. Lappeenranta Rajaritarit pallonkantaja Rudolf Sandsrömin ja taklaajakuningas Matteo Koponen johdolla kohtaavat lohko I:sen voittajan.

Lohko l:ssä saadaan jännittää aina loppuvihellyksiin asti. Jos Helsinki 69ers voittaa Oulu Northern Lightsin, on lohkovoittaja tällöin 69ers. Kaksi viimeistä otteluaan voittanut Steelers on lähdössä hakemaan pisteitä Kouvolasta ja voittaessaan se olisi kakkonen.
Jos 69ers häviää Oululle, niin kolme kärkijoukkuetta päätyisivät tasapisteisiin. Oulun +12 pisteen voitto riittäisi sarjakärkeen, mutta Kuopion kohtaloksi jäisi jatkopeleistä ulosjäänti, koska joukkueen maaliero on selkeästi huonoin keskinäisten ottelujen jälkeen.

la 27.08. kello 16.00 Ahvenisjärven kenttä Saints - Devils
su 28.08. kello 13.00 Kimpisen alanurmikenttä Rajaritarit - Crocodiles
su 28.08. kello 14.00 Velodromin harjoituskenttä  69ers- Northern Lights  
su 28.08. kello 17.00 Kuusankoski   Indians  -  Steelers