"Tavoite on saavutettu"

28.8.2011Perustajajäsen Peetja Mannila mukana koko 16 vuoden taipaleen kakkosdivisioonasta Suomen mestariksi.

Helsingin Wolverinesin perustajajäsen, pitkäaikainen puheenjohtaja ja nykyinen puolustuksen koordinaattori on tehnyt pitkän päivätyön seurassa lukuisissa eri rooleissa. Viikko sitten kaikki tuo työ palkittiin, kun Mannila pääsi nostamaan Vaahteramaljan ilmaan ensimmäistä kertaa.

- Olo on onnellinen ja tyhjä. Tavoite on saavutettu ja nyt tässä menee varmaan vielä muutama päivä fiilistellessä, Mannila kertoi alkuviikosta.  

Wolverines perustettiin vuonna 1995, eli ECG:n ja Roostersin hallitessa suomalaista jenkkifutista. Perinteisten seurojen haastajana Helsingissä Wolverines lähti kapuamaan ylöspäin suomalaisen jenkkifutiksen arvoasteikossa, ja nousi Vaahteraliigaan kaudeksi 2001. Ylimmällä sarjatasollakaan ei ollut aina helppoa, sillä vuosina 2003 ja 2004 Wolverines hävisi kaikki liigaottelunsa.

- Eipä noista aikaisemmista vuosista ole paljon kerrottavaa jälkipolville, mutta ennen kuin voi juosta on opittava kävelemään, vuosina 2004-09 joukkueen päävalmentajana toiminut Mannila toteaa tappioiden sävyttämistä kausista.

Viime vuosina Wolverines on yleensä yltänyt pudotuspeleihin, mutta pelannut finaalissa vain kerran ennen viime viikonloppua. Mannila nostaa jatkuvuuden yhdeksi asiaksi, joka erottaa mestarijoukkueen aiempien kausien Wolverines-ryhmistä.

- Joukkuehan on periaatteessa sama kuin viime vuonna, ryhmä pysyi hyvin kasassa. Suurin ero lienee tuossa kauden puolivälissä löydetty puolustuksen kovan luokan itseluottamus omaan tekemiseen.

- Avaimet tuohon voittoon lienee ollut hyvä yhteishenki ja vahva itseluottamus omaan tekemiseen, Mannila sanoo Suomen mestaruudesta.

Tuoreessa mestarijoukkueessakin koittaa piakkoin aika ajatella seuraavaa kautta.

- Nyt varmaan vedään viikko huilia ja ei ajatella mitään jenkkifudikseen liittyvää, sen verran rankka tämä viimeinen kaksiviikkoinen rypistys on ollut. Sen jälkeen avataan keskustelut kaudesta 2012, Eurobowleista yms.