Porvoolle kolmas nuorisomestaruus

5.9.2011


Andreas Lindo juoksumaalin päätteeksi.
Andreas Lindo juoksumaalin päätteeksi.
Jere Jussilan syötönkatko nostatti Roostersin tunnelmia.
Jere Jussilan syötönkatko nostatti Roostersin tunnelmia.
C-nuorten SM-kultaa 2011 Porvoo Butchers.
C-nuorten SM-kultaa 2011 Porvoo Butchers.

Porvoo Butchersin kukisti C-nuorten SM-loppuottelussa Helsinki Roostersin. Pronssimitalit menivät Jyväskylä Jaguaareille.

Ottelujärjestelyt olivat Velodromin harjoituskentällä otolliset huimaan finaaliin. Aurinko paistoi ja dj-soitti otteluun sopivaa äänivallia. Porvoo Butchers otti heti ottelun alussa tilanteen haltuun. Ensimmäisen maalin 0-6 teki Tuomas Arrhenius, joka oli jäänyt täysin varjostamatta. Lisäpistepeli epäonnistui. Joukkueet hakivat tuntumaa toisistaan ensimmäisen neljänneksen.

Toisella jaksolla Andreas Lindo juoksi toisen maalin Porvoolle lähietäisyydeltä Kasperi Saarenpään ja Jani Liljan raivatessa linjassa miehen mentävän aukon. Mikki Nuutila löysi pienten kiemuroiden jälkeen Lindo heittokohteekseen myös lisäpistepelissä ja Butchers johti 0-13.

Sebastian Lind Porvoon puolustuksen koordinoinnissa oli asettanut kaksi varmaa taklaajaa Lauri Skaffarin ja Andreas Lindon molempien linjan ulkopuolisiin asemiin. Tällä asetelmalla Porvoo pysäytti riittävän usein Roostersin tavaramerkiksi nousseen kiertopelaamisen. Olkapäävaivainen pelinrakentaja Chaudhary ei saanut pitkiä heittoja aikaiseksi ja roll out-pelit eivät onnistuneet. Chaudharylle tuli myös ottelussa muutama pallonmenetys, jotka päätyivät Butchersille. Roostersin koko kauden paljon pisteitä takonut hyökkäys oli ihmeissään ja 1. yritykset olivat kiven takana. Roostersin puolustus sai peliaikaa enemmän kuin missään ottelussa aiemmin.

Porvoon pelinrakentaja Mikki Nuutilan nousujohteinen kausi jatkui myös finaalissa. Nuutila pääsi pallosta eroon riittävän ajoissa ja onnistui paineen alla löytämään kiinniottajia. Butchersin kolmas maali 45 jaardin heittopelistä, jossa maalintekijäksi löytyi Joonas Föhrin. Föhr onnistui myös lisäpistepelin kiinniotossa ja siirsi Butchersin 0-20 johtoon. Ottelun neljä osuma toisen jakson loppupuolella 36-jaardin screen-pelin päätteeksi, jonka viimeisteli kukapas muu kuin Andreas Lindo. Lisäpiste epäonnistui ja näin taukotilanteeksi saatiin 0-26 numerot.

Roosters haki uutta vaihetta vaihtamalla pelinrakentajaksi Jere Jussilan. Jussila onnistuikin tuomaan palloa ajoittain 10 jaardin siivuin, mutta useat drivet päättyivät 15 jaardin rangaistuksiin erinäisistä syistä. Porvoon taklauspeli oli finaalissa parempaa ja ennenkaikkea varmempaa. Lauri Skaffari löytyi useimmiten kasan alimmaisena eli soolotaklaajana. Linjan keskustassa möyri Eetu Rusanen, joka teki tärkeitä pysäytyksiä pitkin ottelua ja yhden säkityksen myös. Kolmannella jaksolla molemmat joukkueet sahasivat keskikenttää saamatta pisteitä.

Neljännellä jaksolla kentän fudisnopein pelaaja Andreas Lindo esitti kolmannen kerran oman maalitanssinsa kiertopelin päätteeksi. Joonas Föhr teki lisäpisteen kiinnioton. Butchersin voitto oli selkeä ja erityisesti osoitus hyvästä loppukauden hyvästä noususta. Runkosarjassa Butchers vielä hävisi 32-13.

Roostersin päävalmentaja Jarmo Lahti yksinkertaisti ottelun kaavan.

- Butchers pelasi joukkueena paremmin. Roostersin yksilöt jäivät nyt varjoon.

Porvoo Butchers on tehnyt historiaa suomalaisessa nuorisojenkkifutiksessa voittamalla sekä A-, B- ja C-nuorten mestaruuden samalla kaudella. Pelaajista Andreas Lindo, Lauri Skaffari, Mikki Nuutila, Eetu Rusanen, Jani Lilja, Santeri Laitinen, Kasperi Saarenpää ovat tällä kaudella saaneet harvinaiset kolme SM-kultaa.

Jenkkifudispaikkakuntana Porvoo Butchers onkin saanut runsaasti paikallista huomiota viime vuosina. Kuusi peräkkäin voitettua Vaahteramaljaa ovat pitäneet seuran otsikoissa siinä määrin, että myös lahjakkaita junioreita on ilmestynyt mukaan seuran toimintaan. Talvilajeinaan salibandya ja koripalloa harrastaneita nuoria on ottanut menestyksellä kesälajikseen amerikkalaisen jalkapallon.

Seuran puheenjohtaja Mikko Vento summaa seuran menestyksekästä kautta.

- Iso kiitos kuuluu nuorten valmentajille. Butchersin valmentajisto on saanut pelaajistaan parhaimman irti todella hyvin välierä- ja finaaliotteluissa. Taito ja nopeus ovat olleet pääosassa, sillä Butchers pelaajisto ei ole ollut suurikokoisimmasta päästä eri sarjoissa.

Gam MVP Andreas Lindo, Porvoo Butchers
Team MVP Lauri Skaffari, Porvoo Butchers
Team MVP Jere Jussila, Helsinki Roosters

SM-pronssiottelussa Jyväskylä Jaguaarit voittivat Sipoo Bulldogsin 58-0 (35-0).

Ensi viikonloppuna Lappeenrannassa pelattavaan I-divisioonan loppuotteluun selvisivät Lappeenranta Rajaritarit ja Seinäjoki Crocodiles. Rajaritarit kukistivat niukasti hyökkäyskilpailun jälkeen Helsinki 69ers 22-28 (14-14). Seinäjoki Crocodiles voitti välierässään selvästi 60-14 (36-6) Kuopio Steelersin.