Jenkkifutikselle lisäpotkua korkeakouluista

1.11.2011


Viime vuodet ovat tuoneet toden teolla jenkkifutista uudelleen suomalaisiin korkeakouluihin, ja nyt toiminnan käynnistämiseen on tarjolla lisäapua. Onko Sinun korkeakoulustasi Suomen mestariksi?

Suomalainen jenkkifutis on palannut viime vuosina toden teolla juurilleen. 1970-luvulla vaihto-oppilasvuotta Atlantin takana viettäneet toivat pelin kouluihinsa ja tämä aloitti amerikkalaisen jalkapallon taipaleen Suomessa. Viime vuodet ovat tuoneet toden teolla jenkkifutista uudelleen suomalaisiin korkeakouluihin , ja nyt toiminnan käynnistämiseen on tarjolla lisäapua. Keväällä 2012 on tarkoitus pelata myös ensimmäisistä opiskelijoiden SM-mitaleista, joten onko Sinun korkeakoulustasi Suomen mestariksi?

Suomessa on tällä hetkellä viisi korkeakoulujoukkuetta, joiden edustajista valittiin kesällä SAJL:n ensimmäinen korkeakoulujenkkifutiskomitea. Komitea keräsi ensitöikseen toiminnasta saatujen kokemuksien pohjalta korkeakoulujenkkifutiksen Starttipaketin auttamaan toiminnan käynnistämisessä uusilla paikkakunnilla ja kouluissa. Starttipaketissa käydään läpi erilaiset joukkueen perustamiseen liittyvät seikat, jotka on syytä ottaa huomioon ja tarjotaan laajalti ohjeita erilaisten ongelmien ratkaisemiseksi. Avainasemassa on SAJL:n jäsenseurojen tarjoama tuki korkeakoulujoukkueille, joten toimintaa käynnistäessä kannattaa olla heti yhteydessä lähiseuraan.

Korkeakoulujoukkue tarjoaa matalan portaan lajin pariin päätymiselle. Uusien harrastajien on helppoa ryhtyä tutussa ympäristössä pelaamaan lajia, lajeina tarjotaan sekä jenkkifutista että lippupalloa, jolloin jokainen löytää varmasti oman paikkansa pelikentiltä. Toimitsijat ja valmentajat saavat kokemusta lajista ja ennen kaikkea saavutetaan aivan uutta yleisöä lajille. Kaikki nämä tekijät vahvistavat lajia toiminnan aloittavalla paikkakunnalla, joten toiminnan käynnistämisen voi toteuttaa jäsenseurankin puolelta, jos lähikouluissa ei suoraan toiminta käynnisty.

Starttipaketin löydät SAJL:n nettisivuilta:  https://secure3.optinet.fi/seurapalvelut/jasenseurapalvelut/materiaalisalkku/. Mikäli kiinnostuit ja paikkakunnallenne perustetaan joukkue, pyydämme ilmoittamaan siitä 15.10. mennessä sähköpostitse, jotta saamme yhteystietonne ja alustavat aikataulut sarjalle luotua. Lisätietoja: korkeakoulujefu@sajl.fi

 SAJL korkeakoulujenkkifutiskomitea 2011-2012

Viljami Hätönen (pj) Ilkka Marja-aho Mikko Punkari Ville Väänänen Erik Forsman