Miro Kadmiry palaa TAFTiin

10.10.2011


Pelinrakentaja Miro Kadmiry.
Pelinrakentaja Miro Kadmiry.
Hyökkäyskoordinaattori Oskari Niemi. Kuva:Vantaan Taft ry
Hyökkäyskoordinaattori Oskari Niemi. Kuva:Vantaan Taft ry

Maaajoukkuepelinrakentaja solmi kaksivuotisen sopimuksen.

Maajoukkueen ykköspelinrakentaja Miro Kadmiry on solminut Vantaan TAFTin kanssa kaksivuotisen sopimuksen. TAFT hakee Vaahteraliigapaikkaa kaudelle 2012.

Kadmiry lähti loppukesästä Lousianaan tavoittelemaan pelipaikkaa Louisiana Collegen joukkueesta. Lopulta hän kuitenkin päätti palata kotimaahan.

- Kuukaudet Lousianassa olivat todella hieno kokemus ja pääsin treenaamaan kovaa. Meitä oli leirillä 8 pelinrakentajaa, joista aloittava pelinrakentaja oli niin sanotusti omassa kastissaan ja meitä muita oli sitten mielestäni varsin tiivis porukka. Varsinaiseen kokoonpanoon ei meistä freshmaneista päässyt yksikään. Olisin päässyt mukaan laitahyökkääjän tai takamiehen roolissa, mutta valitsin ennemmin red shirt-freshmanin statuksen. En kokenut mielekkääksi lähteä treenaamaan esimerkiksi laitahyökkääjän paikkaa varsinkin kun lukukausimaksut ovat todella korkeita, Kadmiry kertoo päätöksestään. 

- Minulla on kutsu joukkueen Spring Campille, mutta ainakin nyt paluu TAFTiin ja ennen kaikkea uudet haasteet Vaahteraliigassa tuntuvat parhaalta vaihtoehdolta, Kadmiry sanoo.

Kotimaan kentillä Kadmiry esiintyi viimeksi kaudella 2010, jolloin hän johti TAFTin Spagettimaljan voittoon.

TAFT:n hyökkäyksen koordinaattori Oskari Niemi ei peittele tyytyväisyyttään.

- Tämä hyökkäyssysteemi on aikoinaan kehitetty Miron ja hänen vahvuuksiensa
ympärille, joten on selvää, että Miro sopii hyökkäyksen kärkeen
täydellisesti. Hän tuo hyökkäykseemme hyvää rytmiä ja liukkaana etenijänä
tuo yhden lisäelementin vastustajiemme vahdittavaksi.

TAFT on myös solminut jatkosopimuksen edelliset kaksi kautta joukkueessa pelanneen Donovan Williamsin kanssa. Viime kaudella hän keskittyi lähinnä puolustuksen puolella pelaamiseen, mutta hän on myös Kadmirylle tuttu heittojen kohde toissa kaudelta.

- Me tulemme hyödyntämään Donovania molemmilla puolin
palloa. Hän on pelannut yliopistossa erittäin kovin tuloksin keskushyökkääjän paikalla, ja kuten kaudella 2010 näimme, on hän myös varsin liukas laituri, päävalmentaja Rami Lilja sanoo.