TAFT hankki jenkkilinjamiehen

15.12.2011


Jordan Bartalle kaavaillaan monipuolista roolia.

Vaahteraliigapaikkaa hakeva Vantaan TAFT on allekirjoittanut sopimuksen amerikkalaisen Jordan Bartan kanssa. 23-vuotias Barta tulee vahvistamaan TAFTin puolustusta tulevalla kaudella.

- Jordan tulee ensisijaisesti vahvistamaan puolustuksen linjaa, mutta hänet tullaan näkemään myös muissa rooleissa joukkueessa. Jordanin hyvä nopeus ja liikkuvuus sopivat hyvin TAFTin agressiiviseen ja nopeaan puolustukseen. Jordanin kokemus ja osaaminen tulevat olemaan hyvin esillä ensi kauden aikana ja uskon Jordanin mukanaolon kehittävän omia
linjamiehiämme molemmin puolin palloa, kertoo TAFTin uusi puolustuksen koordinaattori Oskari Kauranne.

Yliopistojoukkueessaan kolmosdivisioonan California Lutheranissa Jordan Barta on pelannut puolustuksessa myös tukimiehenä sekä hyökkäykyksen puolella linjamiehenä ja keskushyökkääjänä.

Yliopistouransa aikana Barta pelasi 28 ottelua, joissa hän kirjautti tilastoihin 69 soolotaklausta, 50 avustavaa taklausta ja 15 säkkiä.

Päävalmentaja Rami Lilja kertoo, että tärkein vaatimus ensi kauden jenkkipelaajille on monipuolisuus.

- Nyt kun emme ole tuomassa pelinrakentajaa, ei meillä ole ollut yhtään ns. yhden paikan miestä edes harkintalistalla. Oli löydettävä pelaajia, jotka pystyvät ja haluavat dominoida usealla eri pelipaikalla.

Vantaalaisseura harkitsee myös kolmannen jenkkipelaajan hankkimista.

- Ensin pitää tietysti odottaa liigalisenssien jako ja katsoa, meneekö hakemuksemme läpi. Sen jälkeen täytyy analysoida tarve ja
resurssit. Kolmannen jenkkipelaajan hankinnasta päätämme vasta keväällä, Lilja sanoo.

TAFTilla on tällä hetkellä kasassa 37 pelaajasopimusta.