Rajaritarit ei hae Vaahteraliigalisenssiä

29.12.2011


Viime kaudella neljänneksi sijoittunut Rajaritarit pelaa ensi kaudella kakkosessa.

Vaahteraliigassa neljänneksi viime kaudella sijoittunut Lappeenrannan Rajaritarit jättää Vaahteraliigan. Syyksi seura kertoo pelaaja- ja resurssipulan. Seura ei hae edustusjoukkueelleen Vaahteraliigalisenssiä kaudelle 2012, vaan on ilmoittautunut kakkosdivisioonaan. Joukkue jatkaa toimintaansa lähes kokonaisuudessaan junioripitoisella joukkueella.

- Joudumme tekemään ikävän ratkaisun, mutta sen sureminen ei auta. Luopumiseen on kolme erittäin hyvää syytä, eikä niitä realistisesti toimien voi mitenkään kääntää toimivaksi yhden vuoden aikana. Tärkein syy poisjäämiseen on pelaajapula. Lähes koko joukkueemme runko laittoi nappulat naulaan hiukan yllättäin, ja seurallamme ei ole taloudellisia resursseja hankkia ulkopuolisia korvaajia, joilla voitaisiin kamppailla Vaahteraliigassa, sanoo seuran varapuheenjohtaja Timo Kauppi.

- Toinen syy on huutava resurssipula. Meillä ei kertakaikkiaan ole riittävää määrää toimijoita, joiden avulla voitaisiin pyörittää vapaaehtoistoimintaa, joka vaatii melkoisen määrän työtunteja. On syytä katsoa reaaliteet oikein, ja sopeuttaa toimintaa sen mukaiseksi. Kolmantena syynä ovat talousasiat, sillä pienellä toimijajoukolla seura ei saa kasaan Vaahteraliigassa tarvittavaa budjettia. Samasta syystä seura tekee vuodelta 2011 noin 12 000 euron tappion, jatkaa Kauppi.

- Seuramme on ilmoittautunut kakkossdivisioonaan kaudelle 2012, ja lisäksi pelaamme B- ja C-juniorisarjoissa. Jatkamme toimintaa mahdollisimman laadukkaasti, ja ajatuksena on käyttää seuraavat pari vuotta toiminnan rakentamiseen kestävällä tavalla, ja keskitymme ensin
tappioiden ja velvotteiden hoitoon eli suomeksi sanottuna maksamme velat pois. Tämä vienee ainakin toukokuuhun 2012. Samanaikaisesti viritämme nuoren joukkueen mahdollisimman kovaan iskuun kakkosdivaria varten.

Seuran edustusjoukkueen on ilmoittautunut 24 pelaajaa, ja odotuksissa on pelata noin 30 pelaajan rungolla.

Viime kausi oli Rajaritareille seurahistorian paras. Neljäs sija irtosi seitsemällä voitolla.