Karri Kuuttilan ura jatkuu

30.12.2011


Vas. Tuomas Heikkinen ja Karri Kuuttila.
Vas. Tuomas Heikkinen ja Karri Kuuttila.

Suomalaisjätti piipahti Suomessa lomailemassa ja kertoi tulevaisuuden suunnitelmistaan.

NFL joukkue St. Louis Ramsin leirillä heinäkuussa kolme viikkoa oikean puolen tacklen pelipaikkaa jahdannut Karri Kuuttila jatkaa jalkapallouraansa. 201cm pitkä ja 145 kg painava suomalaisjätti kävi Suomessa lyhyellä visiitiillä. Osoite on vielä epäselvä, mutta pelaaminen kiinnostaa Suomessa ja ylipäätään Euroopassa. Suomessa ovat useat seurat olleet yhteydessä häneen. Kuuttila tapasi miesten maajoukkueen päävalmentajan Tuomas Heikkisen. Keskusteluissa kävi ilmi, että Kuuttila pukisi Suomi-paidan päälle mielellään, kun aikataulut vain osuvat kohdalleen.

Karri Kuuttila valmistui keväällä 2011yliopistostaan Lock Havenista ja tekee tällä hetkellä töitä Washington D.C:ssä nuorisovankilassa. Väliaikainen työpaikka mahdollistaa ensi vuonna pelivisiitin myös Eurooppaan. Karri Kuuttilan osoite löytyy tällä hetkellä Arlingtonissa, Washington D.C:n kupeessa. Kuuttilan vanhemmat muuttivat takaisin Suomeen Washington D.C:stä työkomennuksensa päätyttyä.

- Maileja on jäljellä runsaasti jalkapallon pelaamiseen. Kaikki paikat ovat kunnossa, Kuuttila vakuuttelee viiden jenkkifudisvuoden jälkeen.

Oma jalkapalloura käynnistyi vasta 19-vuotiaana. Taustalla oli kuulantyöntöä ja koripalloa. Yliopistovuodet Pennsylvanialaisessa Lock Havenin yliopistossa sujuivat hyvin ja hän pelasi lähes alusta asti aloittajana. Viimeisellä yliopistokaudellaan jokaisessa ottelussa oli NFL-scoutteja paikalla. Ennen NFL-combinea Kuuttila treenasi Pittsburgissa 3 kk vain ja ainoastaan kyseistä testitilaisuutta varten. Combine onnistui hyvin ja hän teki mm. penkkipunnerruksessa 35 toistoa 102, 5 kg:lla ja juoksi 40 jaardia 5,1s. Fyysisesti lupaavasta pelaajasta kiinnostui kolme NFL-seuraa ja hänen agenttinsa lopulta kertoi St. Louis Ramsin leirin odottavan.

Kuuttila kertoi leirin olleen mahtava kokemus. Kilpailu on äärimmäisen kovaa. Heittoblokkaaminen oli erittäin vaativaa, mutta juoksublokkaamisessa hän onnistui välillä vastustajan linjamiehen kaataminen selälleenkin. 
Kuuttila jatkoi lähes välittömästi pelaamista semi pro joukkue Washington Blizzardseissa Ramsin leikattua hänet elokuussa. Joukkue eteni aina play offseihin asti. Kuuttilasta oli hauskaa pelata molempiin suuntiin linjassa

Kuuttila suhtautuu NFL-haaveisiin realistisesti ja keskittyykin seuraavaksi antamaan näyttöjä tulevaisuuden seurajoukkueessaan Euroopassa.