Karri Kuuttila Wolverinesiin

27.1.2012Yliopistovuosien ja NFL-leirin jälkeen edessä Vaahteraliigadebyytti.

NFL:n portteja viime kesänä kolkutellut Karri Kuuttila pelaa
tulevalla kaudella Vaahteraliigassa. Hyökkäyksen linjamies on tehnyt sopimuksen hallitsevan Suomen mestarin Helsingin Wolverinesin kanssa.

Wolverines on luonnollisesti yksi tulevan kauden suurimmista suosikeista kotimaassa. Lisäksi joukkue pelaa myös Euroopan seurajoukkueiden
mestaruusturnauksessa EFL:ssä. Menestymismahdollisuudet houkuttelivatkin Kuuttilan Wolverinesiin.

- Valitsin Wolverinesin siitä syystä, että haluan tulla Suomeen pelaamaan. Olen koko urani ajan pelannut häviävävissä joukkueissa, joten nyt on aika voittaa Suomen mestaruus, 198-senttinen ja 137-kiloinen Kuuttila sanoo.

Kuuttila ei ole koskaan pelannut amerikkalaista jalkapalloa Suomessa. Hän aloitti uransa lukiokentillä asuessaan Yhdysvalloissa, ja jatkoi pelejä Lock Havenin yliopistossa. 

- Tosi mahtavaa tulla Suomeen taas pitkästä aikaa. Olen viimeksi asunut Suomessa vuonna 2003. Olen tosi innoissani tulossa iskemään kamat päälle ja jakamaan pannukakkuja, Kuuttila suitsuttaa.

Viime kesänä Kuuttila solmi kuudentena suomalaispelaajana NFL-sopimuksen. Esitykset St. Louis Ramsin harjoitusleirillä eivät kuitenkaan riittäneet paikkaan joukkueessa.


- Ramsin leiri oli hieno kokemus. Opin koko prosessista erittäin paljon. Tiedän nyt miten ihmisestä saadaan kaikki irti, Kuuttila kertoo.

- Tavoitteena on olla paras linjamies mitä pystyn olemaan, hän toteaa uransa jatkotavoitteista.

Helsingin Wolverines avaa kautensa EFL:n alkulohkon ottelulla
sveitsiläisen Calanda Broncosin vieraana 21. huhtikuuta. Joukkueet kohtaavat Vantaalla 5. toukokuuta. Vaahteraliiga käynnistyy toukokuun lopulla.