Trojans täyttää 30 vuotta

24.2.2012


Turkulaisseura perustettiin 24. helmikuuta 1982.

Tänään tulee kuluneeksi päivälleen 30 vuotta siitä, kun Turku Trojans sai alkunsa. Seura on yksi vanhimmista yhä toimivista suomalaisista jenkkifutisseuroista.

Trojansin mukaan tasavuosia juhlitaan paiskimalla töitä seuran nostamiseksi takaisin Vaahteraliigan kärkijoukkueiden pariin. Juhlavuosi näkyy myös kesän ottelutapahtumissa ja seuran nettisivuilla, jossa Trojansin historiaa tullaan esittelemään sanoin ja kuvin.

- Tärkeimpänä pidämme kuitenkin sitä, että juhlavuosi toimisi yhdistävänä linkkinä niiden satojen ja taas satojen ihmisten välillä, jotka kuluneiden 30 vuoden aikana ovat olleet Trojansin toiminnassa mukana pelaajina, toimihenkilöinä, cheerleadereinä, juniorien vanhempina ja uskollisina kannattajina, Trojans viestittää tiedotteessaan.

Vuoden 1982 helmikuussa 20 ennakkoluulotonta urheilijaa päätti perustaa Turun Amerikkalainen Jalkapallo Ry:n, jonka edustusjoukkueen nimeksi tulisi Turku Trojans. Trojans tavoitteena oli liittyä heti saman vuoden Vaahteraliigaan. Seura liittyi SAJL:oon ja joukkue harjoitteli tiiviisti – salivuorojen puutteessa jopa ulkokentillä talvipakkasissa. Trojansin valmennuksesta vastasivat amerikkalaiset Scott Hlavaty, Kyle Pateman ja Rob Holtry.

Kaikkien aikojen ensimmäinen jenkkifutisottelu Turussa nähtiin vuoden 1982 toukokuussa. Kotikatsomon riemuksi Trojans yllätti kokeneemman vastustajansa, helsinkiläisen Ferry Island Ramsin. Vuoden 1982 Vaahteraliigassa tulokasjoukkue Trojans yllätti monet. Turkulaiset hävisivät ainoastaan mestaruuden vieneelle Roostersille ja hopeajoukkue MAJS:lle. Kauden päätteeksi SAJL valitsikin Trojansin Vuoden joukkueeksi.

Kuluneiden 30 vuoden aikana Trojans on kokenut yhtä lailla huippuhetkiä kuin pohjakosketuksiakin. Seuran kirkkain saavutus on vuoden 2003 Suomen mestaruus.

Historia-osio Trojansin nettisivuilla