Sharing is Caring - Hyvää Ystävänpäivää

14.2.2020 klo 09:30

Jos et keksi muuta hyvän mielen jakamista ystävänpäivänä, jaa vaikka tämä kuva.
Jos et keksi muuta hyvän mielen jakamista ystävänpäivänä, jaa vaikka tämä kuva.
Muistathan, että Ystävänpäivään mennessä lisenssinsä lunastaneiden kesken arvotaan Vaahteramaljan lippupaketteja
Muistathan, että Ystävänpäivään mennessä lisenssinsä lunastaneiden kesken arvotaan Vaahteramaljan lippupaketteja

Tänään Ystävänpäivänä on hyvä muistaa yhteistä lajiperhettämme ystävän elkein. Olemme pieni yhteisö, mutta yhdessä voimme tehdä itsestämme itseämme huikeasti suuremman.

Milloin viimeksi tykkäsit tai jaoit kohtaamasi jenkkifutisuutisen, kuvan tai viestin omalle verkostollesi eteenpäin?

Kultainen 80-90 luvun glorydays-kausi oli amerikkalaisen jalkapallon menestyksen aikaa. Monesti on pohdittu, oliko tuon nostagisen nosteen syynä lajin uutuuden viehätys, talouden nousukausi vaiko yleinen USA-myönteisyys. Riippumatta syystä, amerikkalainen jalkapallo valloitti itselle olemustaan suuremman tilan yleisön sydämissä. Sama tapahtui medioissa sekä esimerkiksi sponsorien suunnitelmissa. Tänään sosiaalisen median aikakautena voimme toistaa saman ilmiön.

Sinä itse olet vaikuttaja!

Voimme onnistua lajimme näkyvyyden, suosion ja maineen kasvattamisessa käyttämällä systemaattisesti hyväksemme ympäröivää digitaalista infrastruktuuria. Sosiaalinen media tarjoaa ylivoimaisia mahdollisuuksia tavoittaa omaa kohdeyleisöä ennenäkemättömän helposti ja tarkasti. Vaikuttajamarkkinoinnista on tullut arkipäivää monessa yrityksessä. Voimme hyödyntää samaa ilmiötä myös lajiperheemme koon kasvattamiseen. Jokainen meistä voi olla tehokas ja uskottava mikrovaikuttaja omassa lähipiirissä. Onnistuminen tässä vaatii pieniä toimenpiteitä arjessamme, pieniä juttuja, joita kuka tahansa meistä kykenee tekemään vähäisellä vaivalla.

Kun näet positiivisen jenkkifutisuutisen somessa, tykkää siitä oli kyse sitten kenen hyvänsä julkaisema sanoma. Vaikuttajaksi nouset varmimmin, kun kommentoit, tai jaat näkemäsi jutun eteenpäin. Edelleen vain harva yhteisömme jäsen jakaa eteenpäin tarjolla olevia viestejä koskaan. Mielenkiintoisimmatkin jefu-viestit jäävät pienen sisäpiirin jutuiksi, jos emme kaikki aktivoidu. Sanotaan, että ”sharing is caring”. Tämä voisi olla hyvä teema vaikkapa näin Ystävänpäivänä.

Muista, että voit olla vaikuttaja myös negatiivisessa mielessä. Se, miten kommentoit lajin juttuja nimellä tai nimettömänä, merkitsee paljon. Tarjolla olevien keskustelupalstojen yksittäiset repliikit nousevat liiankin korostetusti esille lajin mediaseurannassa, jos sidostyhmillämme on käytössä jokin digitaalinen mediaseurantapalvelu. Monille lajimme tukijoille sponsorikohteiden medianäkyvyysseuranta on arkipäivää ja myös se kura nousee esille lahjomattoman digitaalisen haravoinnin satona. Aivan kaikki lajin ympärillä käytävä keskustelu rakentaa mielikuvaa lajistamme niin hyvässä, kuin pahassa.

Meidän itse kunkin yksilöinä tuottama sisältö on suuri voimavara, kun se kohdistetaan positiivisiin juttuihin.

Suomen jenkkifutiksen Facebook-ranking

Täällä Pasilan päämajassa olemme asettaneet omaksi välitavoitteeksemme lajin Facebook-pääsivun -Amerikkalainen Jalkapallo – tykkääjien märän kasvattamisen yli 10.000 rajan. Eilen 13.2.2020 lukema oli 9514. Käy tykkäämässä jos et ole jo niin tehnyt.  Instagramissa olemme saavuttamassa lähipäivinä 3000 seuraajan rajan. Näillä luvuilla on merkitystä, koska yritysten arvostamaan vaikuttaja-asemaan pääseminen edellyttää +10k määrää niukimmillaankin.

Kun lajiyhteisö on aktiivinen ja seuraajien määrä kasvaa, olemme yhdessä tai erikseen kukin kiinnostavampi kohde potentiaalisille tukijoille.

Ohessa vielä Suomen jenkkifutiksen Facebook-ranking. Seurojen sivujen tykkääjien lukemat päivätty torstaille 13.2.  Seurannassa ovat jäsenseurojen Facebookin ”pääsivut”. Huomioithan, että erilaisilla alasivuilla ja ryhmillä voit kohdistaa viestejäsi toki tehokkaammin, mutta et välttämättä lisää organisaatiosi kiinnostavuutta potentiaalisten rahoittajien silmissä. Jos alla olevalla listalla on Facebook-sivuja, joista et ole vielä tykännyt, tee niin heti Ystävänpäivän kunniaksi. Urheiluyhteisössä omasta kilpakumppanista tykkääminen ei ole pois keneltäkään, mutta se kasvattaa yhteistä kiinnostavuuskakkua!

Helsinki Roosters5974
Kuopio Steelers5488
Wasa Royals4877
Helsinki Wolverines4617
Seinäjoki Crocodiles4553
Turku Trojans4043
Mikkeli Bouncers3086
Porvoo Butchers2984
Tampere Saints2651
Kotka Eagles2465
Kouvola Indians2210
Rovaniemi Nordmen1895
West Coast Phoenix1823
Lahti Panthers1699
Hyvinkää Falcons1624
Oulu Northern Lights1628
East City Giants1568
Vantaa Taft1489
Pori Bears1384
Rusko Mayhem1278
Jyväskylä Jaguars1198
Sipoo Bulldogs998
Joensuu Wolves884
Malmi Blaze767
Hämeenlinna Tigers682
United Newland Crusaders670
Kuusankoski Cowboys633
Kiuruvesi Milky Farmers452
Pirkkala Spartans441
Karleby Goats337
Lappeenranta Razorbacks264
Espoo Devils125

 

Muistathan, että maailmanlaajuisesti sosiaalista mediaa käyttää jo yli 3,2 miljardia ihmistä ja somessa aikaa vietetään keskimäärin 2,5 tuntia päivässä. Olemalla aktiivinen, voit löytää tuosta joukosta ne, joille juuri sinun sanomallasi on iso merkitys.

Hyvää Ystävänpäivää kaikille jenkkifutiksen ystäville !