Etäkoulutusta seuran valmennuslinjaa varten pe 3.4. tai ma 6.4.

1.4.2020

Ota uusi työkalu avuksi valmennuslinjatyöhön. Seuroille ja lajeille järjestetään teemaan liittyen maksuttomat etäkoulutusklinikat, joiden tavoitteena on tukea seurojen linjaustöiden vastuuhenkilöitä ja avata työkalua tarkemmin.

Valmennuslinja seuralle tai linjan päivitys -etäkoulutusklinikat

 

Olympiakomitea julkaisi uuden työkalun valmennuslinjausten laatimiseen. Nyt järjestetään seuroille ja lajeille teemaan liittyen maksuttomat etäkoulutusklinikat, joiden tavoitteena on tukea seurojen linjaustöiden vastuuhenkilöitä ja avata työkalua tarkemmin.

Vaihtoehto 1: Perjantaina 3.4. klo 9-11.30.
Ilmoittautuminen loppuu 3.4. klo 7:30

Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta. 
Zoom: https://olympiakomitea.zoom.us/j/916133761?pwd=TDdpS0FBMEE0RnNkSzdmUXk5M1dyUT09

 

Vaihtoehto 2: Maanantaina 6.4. klo 17.30-20.00.
Ilmoittautuminen loppuu 6.4 klo 15:00

Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta.
Zoom: https://olympiakomitea.zoom.us/j/807273640?pwd=STdhVVRvTWJYUnNHSzJZbkw5dDY4Zz09

 

Klinikoita vetävät:

Olympiakomiteasta Marko Viitanen, Eija Alaja
Tähtiseuroista: Lahjan Tytöt Saara Kuusinen, Turun Urheiluliitto Antti Leskinen ja Seinäjoen Jalkapalloklubi Jyri Hietaharju.

Ennakkovalmistautuminen: Lue ennakkoon juttu teemasta ja tutustu valmennuslinjan laatimisen tai kehittämisen työkaluun. Klinikassa avataan eri osia seuraesimerkkien ja keskusteluiden avulla.

Linkki juttuun ja työkirjaan (aukeaa uuteen välilehteen).

 Tervetuloa mukaan mukavaan etäklinikkaan!

 

Työkalu avuksi valmennuslinjatyöhön

 

Olympiakomitea on nyt julkaissut valmennuslinjatyökalun seurojen valmennuslinjatyön tueksi. Työkalu on tehty olympiakomitean seuratoiminnan- ja valmennustoiminnan asiantuntijoiden sekä lajiliittojen kanssa yhteistyössä.

– Valmennuslinjatyökalua on paljon toivottu osaksi Tähtiseuraprosessia ja nyt se on julkaistu, iloitsee lasten liikunnan ja urheilun asiantuntija Marko Viitanen

Valmennuslinjatyökalun avulla Viitanen toivoo, että lasten ja nuorten valmennustyössä oppimistavoitteet selkeytyvät, valmennukseen tulee yhteistä suuntaa ja valmennuksen periaatteita.  Käytännön toiminnan laatu paranee ja lisää kaikkien innostusta. Seurat usein peilaavat omaa valmennustyötään lajiliittojen valmennuksen linjauksiin.

– Työtä voisi verrata suomalaisen koulujärjestelmän opetussuunnitelmatyöhön. Ensin on valtakunnalliset opetussuunnitelmat, joita kukin koulu sitten soveltaa omassa opetussuunnitelmatyössä, Viitanen kuvaa.

Valmennuslinjatyökalu helpottaa vaikeidenkin linjausten tekemistä.

  • Seuran tulee valmennuksessaan linjata monia asioita; ikäluokkien tavoitteet, kuinka paljon harjoitellaan ja kilpaillaan ja matkustetaan, miten lapset ja nuoret valitaan eri ryhmiin ja miten seura haluaa profiloida omaa toimintaansa. Esimerkiksi näissä asioissa valmennuslinjatyökalu auttaa.
  • Ja kuten SJK-junioreissa, kun valmennuslinja on yhteistyöllä rakennettu, se näkyy valmentajien ja urheilijoiden arjessa.

Tutustu valmennuslinjatyökaluun täällä (PDF, aukeaa uuteen ikkunaan)