#Seurapaitapäiväkotoa aktivoi jenkkifutisperheen

7.4.2020

Seuratoiminnan liputuspäivää, seurapaitapäivää vietetään seuraavan kerran 29.9.2020
Seuratoiminnan liputuspäivää, seurapaitapäivää vietetään seuraavan kerran 29.9.2020

Olympiakomitean viikon takainen sosiaalisen median joukkoistamisoperaatio aktivoi myös jenkkifutisperheen mukaan osoittamaan yhteisöllisyyttä.

Suomalaisen seuratoiminnan yksi tärkeimmistä vahvuuksista on yhteisöllisyys. Poikkeuksellisinakin aikoina se näkyi upeasti seurapaitapäivän merkeissä. #Seurapaitapäiväkotona -hashtagilla postattiin pelkästään Instagramissa lähes 9000 kuvaa, joissa vilkkuivat rakkaiden seurojen paidat, pipot ja verkkarit. Monet muistivat laittaa mukaan myös jenkkifutisperheen omat #minulletärkeä ja #jefupaita hashtägit ja teimme tavoitteemme mukaan itsestämme kokoamme suuremman sosiaalisessa mediassa.

Tempauksen ideana oli tuoda seurapaitapäivällä iloa arkeen kotona haastavana aikana. Tulokset osoittavat suomalaisten rakkauden liikuntaan ja urheiluun ja seuratoimintaan. Olympiakomitean mukaan Facebookin, Instagramin ja Twitterin kautta tempaus tavoittavuus kahden päivän aikana lähes 7,5 miljoonaa henkilöä. Myös mediaosumien tavoittavuus oli yli 4 miljoonaa henkilöä.

Seurapaitapäivän ideana on tunteen jakaminen ja suomalaiset selvästikin ”tuntevat”. Me emme ole yksin, vaan yhdessä, yhtenä suurena urheiluperheenä. Vaikka koronatilanne erottaakin meidät fyysisesti toisistamme, seuraan kuuluminen yhdistää meitä henkisesti ja auttaa jaksamaan vaikeina aikoina - toteaa Olympiakomitean seuratoimintayksikön johtaja Pekka Nikulainen.

Kun suomalaiset seurat ja lajiliitot laittavat vaikeimpien hetkien jälkeen valot päälle ja käynnistävät totutun arkensa, niin nautitaan urheilun ja liikkumisen riemusta ja näytetään se kaikille. Olympiakomitean #Seurasydän-kampanjaa vietetään tämän johdosta koko syyskuun ajan, ja se huipentuu tiistaina 29.9. vietettävään seuratoiminnan liputuspäivään – seurapaitapäivään.

Muistetaan kaiken vaikean keskellä, että arvopohjamme perustuu yhdessä tekemiseen, lajirakkauteen ja periksiantamattomuuteen. Nyt on se hetki, jolloin periksiantamattomuutta tarvitaan.