#Unelmienliikuntapäivä sunnuntaina 10.5.

4.5.2020 klo 08:00

Olympiakomitean organisoima #unelmienliikuntapäivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health -päivää.
Olympiakomitean organisoima #unelmienliikuntapäivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health -päivää.

Unelmien liikuntapäivä 10.5. on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop-up päivä, joka järjestetään jo viidettä kertaa. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan yhdessä ja löytämään uusia tapoja liikkua.  

Unelmien liikuntapäivää koordinoi ja tapahtumasivustoa ylläpitää Suomen Olympiakomitea. Sitä ovat edistämässä lukuisat liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatiot. Päivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health -päivää. Vuonna 2020 Unelmien liikuntapäivä toteutetaan poikkeusoloista johtuen kotona ja somessa #unelmienliikuntapäivä.

Perinteinen Unelmien liikuntapäivä saa koronavirustilanteen vuoksi tänä vuonna uuden muodon: se toteutuu kodeissa ja somessa! Vaikka toimintaa ei voida järjestää perinteiseen tapaan, niin päivä tarjoaa silti seuroille mahdollisuuden aktivoida jäseniään ja tutustuttaa uusia ihmisiä lajin pariin.

Unelmien liikuntapäivänä seuroilla on mahdollisuus markkinoida omaa toimintaa ja samalla inspiroida ihmisiä liikkumaan. Uudenlaisten virikkeiden lisäksi seuroilla on tarjota ainutlaatuista yhteisöllisyyttä.

Edellisessä Olympiakomitean aktiviteetissa #seurapaitapäiväkotona jenkkifutisyhteisö oli mukana kiitettävän aktiivisesti. Nyt on uusi mahdollsiuus näyttää oman yhteisömme voimaa ja yhteenkuuluvuutta.

Tänä vuonna liikumme itseksemme

Vaikka liikumme huomioiden turvalliset etäisyydet, voimme silti toimia yhdessä samaan aikaan – joukkueena. ”Kaveri mukaan” -teema kannustaa haastamaan ystävät, lapset, vanhemmat, isovanhemmat ja työkaverit myös liikkumaan.

Näin pääset mukaan

  1. Jaa 10.5. kuvasi, videosi tai muu sisältö somessa tunnisteella #unelmienliikuntapäivä. Voit lisätä myös oman seurasi tai lajisi aihetunnisteita.
  2. Kannusta kaverit, lapset, vanhemmat, isovanhemmat, työkaverit, oppilaat ja kaikki muutkin liikkumaan. “Minä liikun näin, miten sinä liikut?“

Voit halutessasi hyödyntää Olympiakomitean unelmienliikuntapaiva.fi -sivuston aineistopankin markkinointimateriaaleja. Jaa jo ennen tapahtumapäivää somessa treenikanavia tai lajikokeiluvinkkejä muiden nähtäväksi tunnisteella #unelmienliikuntapäivä. Voit myös lähettää niitä nettilinkkeinä sähköpostitse ulp@olympiakomitea.fi ja Olympiakomitea lisää  ne unelmienliikuntapaiva.fi -sivustolle!

Lisätietoa löydät: unelmienliikuntapaiva.fi.