Covid-19 pandemia-avustus liikunta- ja urheiluseuroille

6.5.2020 klo 16:30


Koronapandemia on vaikeuttanut liikunta- ja urheiluseurojen sekä liikunnan koulutuskeskusten toimintaa. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee koronatilanteessa näitä organisaatioita erityisavustuksilla.

Avustuksen tavoitteena on lievittää koronaviruspandemian seurauksena aiheutuneita taloudellisia menetyksiä ja turvata järjestöjen toimintakykyä poikkeustilanteessa. Tukea tarjotaan myös poikkeavien toimintamallien toteutuksiin. Useampikin jenkkifutisseura on koronakauden aikana luonut uusia käytäntöjä joista aiheutuvia kustannuksia saatetaan korvata ministeriön avustuksella.

Avustushaku alkaa 30. huhtikuuta ja päättyy kaksi viikkoa myöhemmin 14. toukokuuta.

Avustusta taloudellisiin menetyksiin voidaan hakea liikunta- ja urheiluseurojen yleishyödyllisen toiminnan alijäämään, joka aiheutuu koronaviruksen vaikutuksista hakijan toimintaan 1.3−31.5.2020 välisenä aikana.

Lisätietoja ja hakuohjeet:  Opetus- ja kulttuuriministeriö

Korona-avustus paikallisten liikunta- ja urheiluseurojen vaihtoehtoisiin toimintatapoihin

Paikalliset liikunta- ja urheiluseurat ovat kehittäneet nopeasti korvaavia toimintamalleja, jotta seurojen palvelut ovat saatavilla myös koronarajoitusten aikana.

Erityisavustus on tarkoitettu liikunta- ja urheiluseuroille, jotta ne voivat järjestää toimintaansa ja palveluitaan tavallisesta poikkeavin tavoin. Toiminta voi olla esimerkiksi etä- tai digiohjausta tai etävalmennusta koronasta aiheutuneiden toimintarajoitusten aikana 1.3.−31.5.2020.

Avustusta voivat hakea paikalliset liikunta- ja urheiluseurat, jotka ovat rekisteröityjä yhdistyksiä. Avustusta haetaan aluehallintovirastojen kautta. Hakuaika alkaa 30.4.2020 ja päättyy 14.5.2020 klo 16.15.

Lisätietoja ja hakuohjeet: Opetus- ja kulttuuriministeriö

 

Liitteet