Vammat Veks -kiertue

4.4.2014Suomen Valmentajat, Suomen Olympiakomitea, UKK- Instituutti ja Valo ry järjestävät koulutuskiertueen 11 paikkakunnalla huhti-toukokuussa teemalla Vammat Veks. Koulutus soveltuu erityisesti nuorten parissa toimiville valmentajille.

Vammat Veks -koulutus toimii SAJL:n 2-tason Trainer-kurssi osasuorituksena.

 

Taustaa

Vuosittain sattuu noin 350 000 liikuntavammaa. Valmentajan vastuulla on tunnistaa ja ennalta ennakoida urheilusta, ympäristöstä ja urheilijan yksilöllisistä ominaisuuksista esille nousevia riskejä ja puuttua niihin ajoissa.

Urheiluvammatutkimukset ovat tuoneet viime vuosina paljon uutta tietoa vammojen ehkäisymahdollisuuksista. Vammojen ehkäisy lähtee liikkeelle riskitekijöiden ja syntymekanismien tuntemisesta. Kun nämä tekijät ovat selvillä, on mahdollista valita sopivat menetelmät vammojen ehkäisyä varten.

Valmentajalla on erittäin ratkaiseva rooli urheiluvammojen ehkäisyssä, joten näiden asioiden sisällyttäminen valmentajien koulutukseen on hyvin tärkeää. Valmentajan vastuulla on tunnistaa ja ennakoida urheilusta, ympäristöstä ja urheilijan yksilöllisistä ominaisuuksista esille nousevia riskejä ja puuttua niihin ajoissa.

Systemaattinen liikuntavammojen ehkäisy lisää terveitä harjoittelu- ja kilpailupäiviä urheilu-uralle sekä luo vankempaa pohjaa elinikäiselle liikunta-aktiivisuudelle ja -myönteisyydelle.

Koulutuskiertue

Suomen Valmentajien Nuorten Liiketaitoharjoittelu -ohjelma, Suomen Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelma, UKK- Instituutin Terve Urheilija -ohjelma ja Valo ry:n Kasva Urheilijaksi -ohjelma järjestävät keväällä 2014 koulutuskiertueen, jonka keskeiset tavoitteet ovat:

  • Viestittää valmentajille urheilijan jokapäiväiseen elämään liittyvistä tekijöistä, mitkä lisäävät riskiä loukkaantua.
  • Korostaa vammoja ennaltaehkäisevän harjoittelun merkitystä osana urheilijan kokonaisharjoittelua.
  • —Esittää sen tueksi viimeisintä tutkimustietoa ja antaa konkreettisia työkaluja mm. testiliikkeitä, joilla voidaan arvioida urheilijan mahdollista loukkaantumisriskiä.
  • Lisäksi antaa valmentajille konkreettisia työkaluja harjoitteista, joilla on vammoja ennalta ehkäisevää vaikutusta.

Koulutus on tarkoitettu kaikentasoisille valmentajille lajista riippumatta.

Koulutuskiertueen toteutus

Kaikkiaan 11 Koulutusta käsittävä kiertue kohdennetaan ensisijaisesti  nuorten valmentajille. Tilaisuudet ovat kestoltaan 3-tunnin mittaisia koulutuksia, sisältäen luentoja ja käytännön harjoittelua. Kiertuepaikkakunnat ovat Helsinki, Kouvola, Lahti, Jyväskylä, Rovaniemi, Oulu, Tampere, Turku, Seinäjoki, Joensuu ja Kuopio. Koko Vammat Veks! -kampanja sisältää koulutuskiertueen ja kirjallista tukimateriaalia. Suunnitelmissa on myös sähköinen materiaali (dvd).

Hinta

Koulutuksen hinta on 10e /henkilö. Seuroille tarjouksena joka viides veloituksetta.

Peruutusehdot ja ilmoittautumiset

Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova ja tapahtuu alla olevassa taulukossa paikan kohdalla olevan linkin kautta. Ilmoittautumisen päätteeksi saat sähköpostiisi laskun, joka tulee olla maksettu ennen tapahtumaa.

Peruutus on tehtävä viimeistään viikko ennen koulutusta, ellei tapahtumakohtaisesti muuta ilmoiteta. 

Tämän jälkeen tulleista peruutuksista veloitamme puolet koulutuksen hinnasta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista ja ilmoittamatta saapumatta jättämisestä perimme koko koulutusmaksun.

Paikkakuntakohtaiset tarkemmat tiedot löytyvät ilmoittaumissivuilta.

Seurailmoittautumiset

Mikäli seurastasi tulee useampi henkilö, on jokaisen henkilön ilmoittauduttava itse ja täytettävä ilmoittautumistietonsa järjestelmään sekä merkittävä maksajaksi seura. Varmistamme järjestäjien taholta, että seuratarjous, joka viides veloituksetta toteutuu.

Ilmoittautumiseen liittyvät lisätiedot: Erik Piispa erik.piispa@suomenvalmentajat.fi tai +358 45 638 4772, Taru Alanko taru.alanko@suomenvalmentajat.fi tai +358 45 6384771.

Paikkakunta  ajankohta ja paikka (linkki ilmoittautumiseen)klo
Helsinki16.4. Mäkelänrinteen lukio ja uintikeskus          18-21
Kouvola22.4. Kouvolan lyseon lukion auditorio ja liikuntahalli 18-21
Lahti28.4. Lahden urheilukeskus 17:30-- 20:30
Jyväskylä29.4. paikka vahvistuu myöhemmin 18-21
Rovaniemi5.5. Lapin urheiluopisto 18-21
Oulu6.5. Ouluhalli 18-21
Tampere7.5. Varalan Urheiluopisto 18-21
Turku12.5. Kerttulin Lukio 18-21
Seinäjoki14.5. Nurmohalli 18-21
Joensuu20.5. Noljakan koulu 18-21
Kuopio21.5. Savon ammatti- ja aikuisopisto 17-20