Puolustusvoimien Urheilukoulu

13.5.2014


Paras sotilas Tuomas Nurmi (6kk9 2011
Paras sotilas Tuomas Nurmi (6kk9 2011
Samuel Seppälä 2012.
Samuel Seppälä 2012.
Paras sotilas (6kk) Henri Jussila 2013.
Paras sotilas (6kk) Henri Jussila 2013.
Paras sotilas Marko Kinnunen 2011.
Paras sotilas Marko Kinnunen 2011.
Paras sotilas Niko Roiko 2013.
Paras sotilas Niko Roiko 2013.

Puolustusvoimien Urheilukoulu siirtyy Lahden Hennalasta osaksi Kaartin jääkärirykmenttiä Santahaminaan, Helsinkiin vuonna 2014.Kesälajien haku Urheilukouluun päättyy 1.7.2014.

VARUSMIESPALVELUS PUOLUSTUSVOIMIEN URHEILUKOULUSSA LAHDESSA

Urheilukoulun tehtävänä on antaa varusmiespalvelustaan suorittaville motivoituneille ja lahjakkaille urheilijoille (ml vapaaehtoista palvelusta suorittavat naiset) mahdollisuus toteuttaa sotilaskoulutuksen ohessa systemaattista valmentautumista. Vuodesta 1979 alkaen Urheilukoulussa on palvellut 5451 urheilijaa 54:stä eri lajista. Urheilukoulu tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet sekä riittävästi aikaa nousujohteista harjoittelua varten varusmiespalveluksen ohessa.

Urheilukoulun siirtymisen aikataulu

Hämeen rykmentti lakkautetaan osana puolustusvoimauudistusta, jolloin Puolustusvoimien Urheilukoulu siirtyy Lahden Hennalasta osaksi Kaartin jääkärirykmenttiä Santahaminaan, Helsinkiin vuonna 2014.

Vuonna 2014 viikolla 40 (29.9.2014) palveluksensa aloittava kesälajien saapumiserä astuu palvelukseen Kaartin jääkärirykmentissä Helsingissä.

Valmennus

Urheilukoulussa on varattu aikaa valmennukseen päivittäin 2-8 tuntia (yhteensä noin 12–30 h/vko). Harjoitteluun on lisäksi käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pl. sotaharjoitukset). Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla. Valmennustoiminta toteutetaan koulutettujen lajivastaavien koordinoimana, tiiviissä yhteistyössä lajiliittojen ja URHEAn kanssa. Urheilukouluun valitut suorittavat valmennuskurssin palveluksensa aikana. Urheilukoulun oma fysioterapeutti tekee urheilijoille lihastasapainokartoituksen palveluksen aikana, lisäksi hän on urheilijoiden käytettävissä vammojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä palveluksen aikana.

 

Muita tietoja

Urheilijat palvelevat Urheilukoulussa pääsääntöisesti 347 vrk. Heidät koulutetaan vähintään aliupseereiksi. Parhaiten menestyneet saavat reserviupseerikoulutuksen. Myös reserviupseerikurssi pidetään Urheilukoulussa, ja urheilijat voivat kurssin aikana harjoitella säännöllisesti. Huippu-urheilijoilla on mahdollisuus myös 165 vrk palvelusaikaan (maksimissaan 30 % saapumiserän vahvuudesta), jolloin heidät koulutetaan miehistötehtäviin. Tälle erikoislinjalle on mahdollisuus hakeutua, jos urheilija saa rahallista Suomen Olympiakomitean tukea, harjoittelee ja kilpailee ammatikseen pääsääntöisesti ulkomailla tai on poikkeuksellisen menestynyt urheilulajissaan.

Hakeutuminen

Urheilukouluun hakijoiden tulee edustaa kansallista nuorten tai yleisen sarjan huippua. Urheilulajin tulee olla olympia- tai MM-kilpailujen ohjelmassa. Valinnat suoritetaan eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä psykologisten ja fyysisten testien tulosten perusteella.

Syksyn saapumiserään hakevien kesälajien urheilijoiden, joiden kansallinen kilpailutoiminta ajoittuu keväästä syksyyn (mm. yleisurheilu, suunnistus, jalkapallo ammunta, moottoriurheilu, golf), on jätettävä hakemuksensa 1.7.2014 mennessä. Valintakokeet järjestetään Hämeen rykmentissä Lahdessa.

Hakemuslomake Urheilukouluun


Kun haet Urheilukouluun ja olet jo saanut muun palveluspaikan, niin mene lähimpään aluetoimistoosi ja pyydä palvelukseenastumis/palveluspaikan muutoslomake ja merkitset syy-kohtaan: haen Urheilukouluun. 

Lisää tietoa SAJL Urheilukoulun sivustolla

 

Tiedustelut

Henri Rauhamäki
Valmennuspäällikkö
Urheilukoulu
0299 446302
henri.rauhamaki(at)mil.fi


Toimistosihteeri
0299 446305

Osoite

Urheilukoulu, PL 5, 15701 Lahti