Jenkkifutis jatkaa kasvuaan

21.6.2014

Viime vuoden lisenssiennätys rikki jo kesäkuussa

Jenkkifutiksen harrastajamäärä on kasvanut tasaisesti koko 2000-luvun ja viime vuonna harrastajamäärä nousi kaikkien aikojen ennätykseen, kun lajiliittoon kirjaantui 2557 lisenssin haltijaa. Tänä vuonna tuo raja meni rikki jo Juhannusta edeltävällä viikolla ja tänään lisenssihaltijoita on jo 2642. Kasvua viime vuoteen on siis jo lähes 100 lisenssiä, mutta vastaavaan ajankohtaan viime vuonna kasvua on lähes 300 lisenssiä. Jos loppukaudesta uusia lisenssiharrastajia tulee mukaan viime vuoden tapaan päästään jo tänä vuonna lähelle 3000 lisenssiharrastajan rajaa.

Positiivisinta kasvussa on se, että laji kasvaa kaikilla sektoreilla. Pelaajamäärät ovat kasvaneet niin miehissä, naisissa kuin nuorissa. Miesten puolella kasvua ovat tuoneet uudet divisioonatasot sekä korkeakoulusarjat, kun taas naisten puolella MM-kisojen jälkeen harrastajamäärä on kasvanut entisestään. 19-vuotta ja sitä nuorempien harrastajien määrä on lähes viisinkertaistunut 2000-luvulla ja rikkonee tänä vuonna 1000 lisenssipelaajan rajan ensimmäistä kertaa lajin historiassa. Seurojen yhteinen päätös vuosituhannen alussa vaatia nuorten joukkueita ylemmillä sarjatasoilla pelaavilta seuroilta on antanut hyvän lähtökohdan, johon pelaajamäärät ovat voineet tasaisesti kasvaa.

Vaikka harrastajamäärissä on jälleen rikottu aiemmat ennätykset niin kasvun jatkumiseksi tarvitaan lisää työtä ja uusia tekijöitä. Lomien jälkeen onkin hyvä rekrytoida uusia pelaajia ja seuratoimijoita mukaan lajin pariin nauttimaan jenkkifutiksesta ja varmistamaan lajin kasvua myös ensi vuonna.