Valmentajan päivä on perjantaina 25.9.2020

24.9.2020
Osallistu Valmentajan päivään julkaisemalla kuva tai video, jossa tai jonka yhteydessä postauksessa kiität valmentajaasi. Jaa se somessa häshtägein #kiittikoutsi, #thankscoach ja #beactive.

Tehdään yhdessä Valmentajan päivästä ikimuistoinen!

 

Tämän viikon perjantaina, syyskuun 25. päivänä, vietetään toista kertaa Valmentajan päivää. Päivän teemana on jälleen #kiittikoutsi, #thankscoach, ja se järjestetään liitettynä Euroopan urheiluviikon #beactive-toimenpiteisiin.

Nyt on yksittäisillä henkilöillä ja tahoilla viimeiset päivät hioa kiitokset kuntoon.
Suomen Valmentajat, valmentajien omana yhdistyksenä, haluaa kiittää kaikkia valmentajia jo hieman etukäteen ja toivottaa oikein hyvää Valmentajan päivää perjantaina!

Miten mukaan?

Aloitteen taustayhteisöt haluavat haastaa niin yksittäiset urheilijat ja liikunnan harrastajat kuin myös organisaatiot (esim. urheilu- ja valmentajajärjestöt) niin Suomessa kuin myös muualla Euroopassa osallistumaan Valmentajan päivän viettoon itse parhaaksi katsomallaan tavalla ja jakamaan tekojaan sosiaalisessa mediassa.

Osallistu Valmentajan päivään julkaisemalla kuva tai video, jossa tai jonka yhteydessä postauksessa kiität valmentajaasi. Jaa se somessa häshtägein #kiittikoutsi, #thankscoach ja #beactive.

Valmentajan päivän ideana on tuoda urheiluvalmentajien arvokasta toimintaa esiin jakamalla kiitoksia sosiaalisessa mediassa ja järjestämällä pieniä yllätyksiä omille valmentajille.

Suomessa on arviolta 80 000 urheiluvalmentajaa ja Euroopassa noin yhdeksän miljoonaa. Valmentajilla on valtava vaikutus elämäämme ja yhteiskuntaamme. Valtaosa valmentajista toimii vieläpä ilman korvausta vapaaehtoispohjalta. Valmentajia voi toki kiittää vaikka jokaisena päivänä, mutta erityisen hyvä päivä kiitoksille on Valmentajan päivä 25.9.

Valmentajan päivän aloite lähti liikkeelle viime vuonna Suomesta, kun Suomi oli EU-puheenjohtajamaana vetovastuussa Euroopan urheiluviikosta. Aloitteen takana ovat Suomen Valmentajat, Suomen Ammattivalmentajat SAVAL, Suomen Olympiakomitea ja Valmentajuuden maailmanjärjestö ICCE (International Council for Coaching Excellence). Suomessa asiaa eteenpäin vie myös Euroopan urheiluviikon kontaktipiste opetushallitus.

Suomen Valmentajien toiminnassa Valmentajan päivä on osa Valmentajalla on väliä -kampanjan yhteydessä luotuja konkreettisia toimenpiteitä valmentajien arvostuksen kehittämiseksi. Valmentajan päivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019.

 

Urheilijat tai liikunnan harrastajat

Nykyinen tai jo urheilemisen lopettanut urheilija voi miettiä seuraavia kysymyksiä: Mikä tekee sinun valmentajastasi erityisen? Mitä olet oppinut häneltä? Kuinka valmentajasi on auttanut sinua menestymään urheilussa ja elämässä?

Näiden kysymysten pohjalta kiitä valmentajaasi Valmentajan päivänä 25.9. Voit myös järjestää jonkin yllätyksen päivän treenin yhteydessä nykyiselle valmentajalle tai käy tapaamassa tai muutoin kontaktoi aikaisempaa valmentajaasi. Voit myös kiittää viestin tai videon muodossa.

Jaa kiitoksesi ja mahdollinen tekosi häshtägeillä #kiittikoutsi, #thankscoach ja #beactive.

Vanhemmat

Vanhemmat voivat miettiä seuraavia kysymyksiä: Onko lapsellasi parhaillaan tai onko lapsellasi ollut aiemmin hyvä valmentaja, jolle haluat välittää kiitoksia? Mikä tekee kyseisestä valmentajasta erityisen? Mitä lapsesi on oppinut häneltä? Kuinka valmentaja on auttanut lastasi menestymään urheilussa ja elämässä? Osuuko Valmentajan päivään jokin tapahtuma, jossa kyseinen valmentaja olisi paikalla?

Näiden kysymysten pohjalta kiitä lapsesi valmentajaa Valmentajan päivänä 25.9. Voit myös järjestää jonkin yllätyksen päivän treenin yhteydessä tai käykää lapsenne kanssa tapaamassa tai muutoin kontaktoikaa aikaisempaa valmentajaa. Voit myös kiittää viestin tai videon muodossa.

Tahot

Urheiun ja liikunnan parissa toimivat tahot voivat miettiä seuraavia kysymyksiä: Onko toiminnan piirissä valmentajia, joille haluatte välittää kiitoksia? Onko jokin erityinen valmentaja, jota olisi hyvä kiittää tahosi puolesta Valmentajan päivänä? Osuuko teemapäivään jokin tapahtuma, jossa valmentajia on koolla? Voisiko yhteisössäsi järjestää jotain valmentajille Valmentajan päivänä?

Katso myös Valmentajan päivän aineistot, joita voit vapaasti hyödyntää viestinnässä.

Valmentajan päivän videoaineistot löydät täältä.