Urheilukouluun haku 2019

22.1.2019Kolme viimeistä lajiryhmää on pitänyt keväällä teholeirin Portugalissa.
Kolme viimeistä lajiryhmää on pitänyt keväällä teholeirin Portugalissa.
2018-2019 lajiryhmä:vas Tony Koskinen, Niko Mäenpää, Karri Pajarinen, Jonatan Quaquif ja Viljo Lempinen. Akseli Vartiainen puuttuu kuvasta.
2018-2019 lajiryhmä:vas Tony Koskinen, Niko Mäenpää, Karri Pajarinen, Jonatan Quaquif ja Viljo Lempinen. Akseli Vartiainen puuttuu kuvasta.
Lajiryhmä kouluttaja Samuel Seppälä.
Lajiryhmä kouluttaja Samuel Seppälä.

Urheilukoulun kesälajien hakuajankohta on aikaistunut ja se päättyy 28.2.2019. Valintakoe on 1.-3.4. ja varusmiespalvelus alkaa Kaartin jääkärirykmentissä 14.10.2019.

VARUSMIESPALVELUS PUOLUSTUSVOIMIEN URHEILUKOULUSSA SANTAHAMINASSA HELSINGISSÄ 
 

Urheilukoulun tehtävänä on antaa varusmiespalvelustaan suorittaville motivoituneille ja lahjakkaille urheilijoille (ml naiset) mahdollisuus toteuttaa sotilaskoulutuksen ohessa systemaattista valmentautumista. Vuodesta 1979 alkaen Urheilukoulussa on palvellut jo 6500 urheilijaa 58:stä eri lajista. Urheilukoulu tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet sekä riittävästi aikaa nousujohteista harjoittelua varten varusmiespalveluksen ohessa. 
65 urheilijaa on suorittanut varusmiespalveluksen amerikkalaisen jalkapallon lajiryhmässä, joka perustettiin vuonna 2006.

Kesälajien urheilijat aloittavat varusmiespalveluksen IV/19 saapumiserässä Kaartin jääkärirykmentissä 14.10.2019. 

Valmennus
Urheilukoulussa on valmennukseen varattu aikaa päivittäin 2-8 tuntia (yhteensä noin 12–30 h/vko). Harjoitteluun on lisäksi käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pl. sotaharjoitukset). Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla. Valmennustoiminta toteutetaan koulutettujen sotilasvalmentajien koordinoimana.
Pääosassa lajeista osallistuu pääkaupunkiseudun urheiluakatemian järjestämään valmennustoimintaan, myös erilaisilla yhteistyömalleilla lajiliittojen kanssa voidaan valmennusta järjestää. Valitut urheilijat sitoutuvat lajiliiton valmennukseen. Urheilukouluun valitut suorittavat valmennuskurssin palveluksensa aikana. Urheilukoulun oma fysioterapeutti tekee urheilijoille lihastasapainokartoituksen palveluksen aikana, lisäksi hän on urheilijoiden käytettävissä vammojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä palveluksen aikana.

Muita tietoja
Urheilijat palvelevat Urheilukoulussa joko 165 vrk tai 347 vrk. Heidät koulutetaan miehistötehtäviin ja aliupseereiksi. Parhaiten menestyneet saavat reserviupseerikoulutuksen. Myös reserviupseerikurssi pidetään Urheilukoulussa (Santahamina) ja urheilijat voivat kurssin aikana harjoitella säännöllisesti. 

Hakeutuminen
Urheilukoulun hakijoiden tulee edustaa ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua. Urheilulajin tulee olla Olympia- tai MM-kilpailujen ohjelmassa tai lajin tulee olla laajasti harrastettu Suomessa/ulkomailla. Valinnat suoritetaan eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä psykologisten ja fyysisten testien tulosten perusteella. Urheilukouluun voi hakea myös hierojan ammattitutkinnon suorittaneet varusmiesikäiset henkilöt.

Lokakuun saapumiserään hakevien kesälajien urheilijoiden, joiden kansallinen kilpailutoiminta ajoittuu keväästä syksyyn (mm. amerikkalainen jalkapallo, jalkapallo, vesilajit, moottoriurheilu, yleisurheilu, suunnistus, ampumaurheilu) on jätettävä hakemuksensa 28.2.2019 mennessä.

Valintakokeet järjestetään Kaartin jääkärirykmentissä Helsingissä 1.-3.4.2019. 
 

Erillisiä hakulomakkeita erikoisjoukkoihin saa aluetoimistoista ja Urheilukoululta (www.puolustusvoimat.fi/asiointi/lomakkeet) sekä nyt voi hakea myös sähköisesti https://asiointi.puolustusvoimat.fi

Tiedustelut
Lajiryhmän kouluttaja

Samuel Seppälä
samuel.seppala(at)mil.fi
0299421864

Urheilukoulun valmennuspäällikkö
Jari Karinkanta
puh. 0299 421 815
sähköposti: jari.karinkanta(at)mil.fi

Urheilukoulu

Urheilukoulu SAJL sivuilla