Urheilukouluun haku 2018

8.4.2018
Samuel Seppälä.
Samuel Seppälä.

Urheilukoulun kesälajien hakuajankohta päättyy 1.6.2018. Kesälajien urheilijat aloittavat varusmiespalveluksen IV/18 saapumiserässä Kaartin jääkärirykmentissä 15.10.2018.

VARUSMIESPALVELUS PUOLUSTUSVOIMIEN URHEILUKOULUSSA SANTAHAMINASSA HELSINGISSÄ

Urheilukoulun tehtävänä on antaa varusmiespalvelustaan suorittaville motivoituneille ja lahjakkaille urheilijoille (mukaan lukien naiset) mahdollisuus toteuttaa sotilaskoulutuksen ohessa systemaattista valmentautumista.
Vuodesta 1979 alkaen Urheilukoulussa on palvellut yli 6000 urheilijaa 58:stä eri lajista. eri lajista. Urheilukoulu tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet sekä riittävästi aikaa nousujohteista harjoittelua varten varusmiespalveluksen ohessa.

Valmennus

Urheilukoulussa on valmennukseen varattu aikaa päivittäin 2-8 tuntia (yhteensä noin 12–30 h/vko). Harjoitteluun on lisäksi käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pl. sotaharjoitukset). Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla.
Valmennustoiminta toteutetaan koulutettujen sotilasvalmentajien koordinoimana. Pääosassa lajeista osallistuu pääkaupunkiseudun urheiluakatemian järjestämään valmennustoimintaan, myös erilaisilla yhteistyömalleilla lajiliittojen kanssa voidaan valmennusta järjestää. Amerikkalaisen jalkapallon lajiryhmä on esimerkiksi leireillyt ulkomailla

Valitut urheilijat sitoutuvat lajiliiton valmennukseen. Urheilukouluun valitut suorittavat valmennuskurssin palveluksensa aikana. Urheilukoulun oma fysioterapeutti tekee urheilijoille lihastasapainokartoituksen palveluksen aikana, lisäksi hän on urheilijoiden käytettävissä vammojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä palveluksen aikana.

Muita tietoja
Urheilijat palvelevat Urheilukoulussa joko 165 vrk tai 347 vrk. Heidät koulutetaan miehistötehtäviin ja aliupseereiksi. Parhaiten menestyneet saavat reserviupseerikoulutuksen. Myös reserviupseerikurssi pidetään Urheilukoulussa (Santahamina) ja urheilijat voivat kurssin aikana harjoitella säännöllisesti.

Hakeutuminen
Urheilukoulun hakijoiden tulee edustaa ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua. Urheilulajin tulee olla Olympia- tai MM-kilpailujen ohjelmassa tai lajin tulee olla laajasti harrastettu Suomessa/ulkomailla. Valinnat suoritetaan eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä psykologisten ja fyysisten testien tulosten perusteella. Urheilukouluun voi hakea myös hierojan ammattitutkinnon suorittaneet varusmiesikäiset henkilöt.
 

Lokakuun 2018 saapumiserään hakevien kesälajien urheilijoiden (amerikkalainen jalkapallo) on jätettävä hakemuksensa 1.6.2018 mennessä.   

Valintakokeet järjestetään Kaartin jääkärirykmentissä, Helsingissä viikolla 26, 25. -30.6.2018.

Palvelus alkaa 15.10.2018.                      
Hakulomake

 

Hakemuksen postitusosoite
Puolustusvoimien Urheilukoulu
Kaartin jääkärirykmentti
PL 6
00861 Helsinki

Urheilukoulu

Tiedustelut
Lajiryhmän kouluttaja

Samuel Seppälä
samuel.seppala(at)mil.fi
0299421864

Urheilukoulun valmennuspäällikkö
Jari Karinkanta
puh. 0299 421 815
sähköposti: jari.karinkanta(at)mil.fi

Urheilukoulu SAJL sivuilla