Valmentajakoulutukset

30.5.2016
Koulutuskalenteri on julkistettu. Seuraava valmennuskoulutus on Player Safety Coach -koulutus Pajulahdessa ti 21.8.2016 ja Quarterback-kurssi su 21.8. Velodromilla.

SAJL valmentajakoulutuskalenteri 

 

PLAYER SAFETY COACH -KOULUTUS, II-tason kurssi 

ti 21.6.2016 Pajulahden urheilukeskus


Turvallisen valmennuksen kurssi

Kurssilla tutustutaan USA Footballin Heads Up-ohjelman osa-alueisiin. Ohjelman päätavoite on tehdä amerikkalaisen jalkapallon harrastaminen entistä turvallisemmaksi riski- ja vaaratilanteiden tunnistamisella, niihin varautumisella ja ennen kaikkea niihin turhaan joutumisen välttämisellä.  Tarkoituksena on kouluttaa jokaiseen seuraan Player Safety Coach, joka toimii omassa seurassaan valmennuksen Heads Up-elementtien sisään ajajana.

Koulutuksen sisältö: 

Kurssilla opiskellaan Heds Up-ohjelman materiaaleista tuoretta tietoa turvallisista taklaus- ja blokkaustekniikoista, aivotärähdyksien välttämisestä ja tunnistamisesta ja niiden  tai muiden lajissa mahdollisten vaaratilanteiden sattuessa toimimisesta, sekä asianmukaisten varusteiden merkityksestä (kunto, sopivuus).

PSC=Player Safety Coach on seuran  valitsema henkilö:
- ei välttämättä aktiivivalmentaja
- kokenut, luotettava valmentaja, jolla on  johtajuus- ja vuorovaikutustaitoja
- kokee pelin turvallisuuden tärkeänä ja sitoutuu Heads Up -ohjelmaan 

Osallistuvan valmentajan oletetaan järjestävän omassa seurassaan tiedotus- ja koulutustilaisuuden valmentajille ja vanhemmille. Tämä ohjeistetaan kurssin yhteydessä.

 

Kouluttajat: Tuomas Heikkinen ja Heikki Halttunen

Aika:
TIISTAI 21.6.2016

klo 14.30 ilmoittautuminen keinonurmikenttä
klo 15.00-17.00 heads up -tekniikat, keinonurmikenttä
klo 17.00-17.30 päivällinen
klo 18.00-20.00 luento

Paikka: Pajulahden Urheilukeskus, Pajulahdentie 168, Nastola

Ilmoittautuminen pe  17.6.2016 mennessä 

Kurssi järjestetään myös joulukuussa.

 

QUARTERBACK  ll-tason kurssi

SU 21.8.2016 Velodromi; Mäkelänrinteen Uimahalli. Helsinki


Kurssilla syvennytään pelinrakentajavalmentamisen olennaisiin harjoitteisiin ja teoriaan. Pelinrakentajista koottu demoryhmä suorittaa harjoitteet. Suositeltavaa olisi osallistua oman valmennettavan pelinrakentajan kanssa kurssille, jolloin päästään. Demourheilijasta ei tule kuluja. 

Varusteet: Verryttelyasu + sisäjalkineet, muistiinpanovälineet

Paikka: Velodromi, Mäkelänrinteen Uimahalli

Kouluttaja: Micah Brown, Pelirakentaja-akatemian kouluttaja

Aikataulu:

klo 11.00-12.30 demo 1, Velodromi 
klo 12.30-13.00 ruokailu (sisältyy kurssiin 1 osallistuja/seura osalta, muutoin 10€)
klo 13.00-15.00 teoria 
​klo 15.00-16.30 demo 2, Velodromi        

Ennakkotehtävä:

Kurssilaisia pyydetään ennakolta esittämään asia, johon haluaa tietoa kurssilla.


Sitovat ilmoittautumiset  pe 12.8.2016 mennessä oheisella lomakkeella. Kurssille mahtuu 20 valmentajaa ja 20 pelinrakentajaa.

Ilmoittautuminen 17.8.2016 mennessä

Kustannukset: Kurssille on jokaisella SAJL jäsenseuralla yksi ilmainen koulutuspaikka. Muutoin kurssi maksaa 90€ SAJL:n jäsenseuroissa toimiville henkilöille ja muille 120 €. Kurssimaksu sisältää materiaalit, opetuksen sekä kahvin. Sähköinen lasku lähetetään osallistujan sähköpostiin.

Jokaisesta peruutuksesta veloitetaan 20 euron käsittelykulun. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdystä peruutuksesta veloitamme 50 % kurssin hinnasta.Peruutuksesta tulee aina ilmoittaa kirjallisesti (sähköposti käy). Ilman ilmoitusta kurssille poisjääneiltä peritään koko kurssin hinta. Sairaustapauksissa palautamme kurssimaksun lääkärintodistusta vastaan vähennettynä toimistokuluilla 20 €. Kurssi voidaan peruuttaa järjestäjän taholta, mikäli ilmoittautuneita ei ole riittävästi. SAJL pidättää oikeuden muutoksiin.