Kurinpitovaliokunnan päätös johti pelikieltoon

3.6.2016

Mikkeli Lady Bouncersin joukkueen joukkueenjohtaja-pelaajavalmentaja on sivussa sunnuntain ottelusta Steelersiä vastaan

Kurinpitovaliokunta on käsitellyt N1D ottelun Indians Kouvola – Mikkeli Lady Bouncers 28.5.2016 jälkeen tapahtuneen Mikkeli Lady Bouncers joukkueenjohtaja/pelaajavalmentajan Miia Liukkosen toiminnan ja hänen lausuntojen antamisensa koskien erotuomareita.

Päätös:

Kurinpitovaliokunta asettaa Mikkeli Lady Bouncers joukkueen joukkueenjohtaja/pelaajavalmentajan Miia Liukkosen yhden ottelun peli- ja toimitsijakieltoon tapahtuneen johdosta.

Peli- ja toimitsijakielto koskee peliä 5.6.2016 Steelers – Bouncers.

Kurinpitovaliokunta perustaa päätöksensä Amerikkalaisen Jalkapallon sääntöihin ja niissä erityisesti kohtaan Valmentajan etiikka ja siinä Erotuomarille puhuminen.

Lisäksi Miia Liukkosen toiminta on ollut vastoin liiton kurinpitomääräysten 2§ kohtia a, c , h.

Ratkaisua tehdessä huomioitiin päätuomarin suullinen raportti ottelusta sekä Miia Liukkosen toimittama vastine tapahtumasta.

Kurinpitovaliokunnan päätös vaati äänestyksen jossa äänet jakautuivat 3-2 päätöksen mukaisesti.

Tapahtumaan liittyvä erotuomarin toiminta on erikseen käsiteltävänä Erotuomarivaliokunnassa. Erotuomarivaliokunnan käsittely asiasta on kesken ja sen päätökset käsitellään tarvittaessa erikseen Kurinpitovaliokunnan toimesta.

Kurinpitovaliokunnan päätöksestä rangaistulla on oikeus valittaa liiton Kurinpitomääräysten 8§ mukaisesti urheilun oikeusturvalautakuntaan sen säännöissä mainituin edellytyksin.  

Jyrki Forsberg

Kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja