Sääntömuutoksia kaudelle 2017

24.12.2016

Farmisopimuksia, yhdistelmäjoukkueita ja seuran alemman sarjatason joukkueita koskevat säännöt julkaistu

Syysliittokokous muutti kilpailusääntöjä siten, että yhdistelmäjoukkueita ja seuran alemman sarjatasonjoukkueita koskevat säännöt siirrettiin yhteen farmisopimuksia koskevien sääntöjen kanssa. Samalla syyskokous esitti, että sääntöjen tulisi olla samankaltaiset, mutta seuran omasta alemman sarjatason joukkueesta olisi kuitenkin hieman etua verrattuna farmijoukkuesopimukseen. Säännöt löytyvät nyt myös seurapalveluiden materiaaleista sääntöjen alta tai suoraan täältä, mutta alla kuvattuna sääntömuutokset/säännöt lyhyesti.

Farmisopimukset

Vuoden 2017 farmisopimuksia koskevat säännöt ovat muuten 2016 sääntöjä vastaavat, mutta farmisopimusten solmiminen on jatkossa mahdollista myös useamman seuran kanssa kunhan farmisopimuksen alemmalla sarjatasolla pelaava joukkue ei ole samalla sarjatasolla ylemmän sarjatason joukkueen toisen farmijoukkueen tai oman seuran alemman sarjatason joukkueen kanssa. Alemman sarjatason joukkue voi toimia farmijoukkueena myös useammallekin joukkueelle. Kaudella 2017 pelaajasiirtoja voidaan aikuisten pelaajien välillä tehdä aina 1.8.2017 asti.

Seuran alempien sarjatasojen joukkueet

Kaudelle 2017 aiemmin kakkosjoukkueita koskevat säännöt muutettiin sääntömuutosesityksen perusteella siten, että ne noudattavat pääsääntöisesti farmisopimuksen linjauksia. Eroavaisuuksina on se, että alempien sarjatasojen joukkueiden osalta ei ole erillistä maksua ja pelaajia voi siirtää enemmän kuin farmisopimuksen perusteella ylhäältä alaspäin. Aiemmin ylemmällä sarjatasolla pystyi pelaamaan enintään kaksi ottelua menettämättä oikeutta pelata alemman sarjatason joukkueessa, mutta nyt tästä rajasta on luovuttu ja siirrot ovat mahdollisia aikuisten pelaajien osalta 1.8.2017 asti.

Yhdistelmäjoukkueet

Aiemmin säännöissä on mahdollistettu yhdistelmäjoukkueiden järjestäminen nuorten sarjoissa. Jatkossa yhdistelmäjoukkue voidaan tehdä myös aikuisten sarjojen alimmalla 11vs11 tasolla sekä 7vs7 sarjoissa. Yhdistelmäjoukkueessa vastuu joukkueesta on vain toisella seuralla, mutta pelaajien osalta yhdistelmäjoukkueessa pelaaminen tapahtuu vastaavasti kuin oman seuran muissa joukkueissa.