Rovaniemi Nordmenin III-divisioonan välierävoitto hylätty

14.8.2017


Lisäksi kurinpitovaliokunta langetti sakon, toimitsijakiellon ja pisterangaistuksen edustuskelvottoman pelaajan käytöstä.

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry 14.8.2017

SAJL:n kurinpitosääntöjen mukainen Kurinpitopäätös nro 25 - 2017

SAJL:n kurinpitovaliokunta on käsitellyt M3D sarjan ottelussa Lohja Lions - Rovaniemi Nordmen 12.8.2017 joukkueen Nordmen edustuskelvottoman pelaajan #8 Raphael Pineda ottelussa pelaamiseen liittyvän tapauksen, jonka M3D sarjan sarjapäällikkö on siirtänyt kurinpitovaliokunnan käsiteltäväksi.

Päätös:

Kyseisen ottelun pelaajaluettelossa, jonka päävalmentaja Tomi Hämäläinen on allekirjoittanut, on listattu #8 Raphael Pineda pelaajaksi. Hän on ottelupöytäkirjan mukaan myös tehnyt ottelussa pistesuorituksen, joten hän on myös pelannut ottelussa. Kurinpitovaliokunnan päätöksen 22-2017 perusteella kyseisellä pelaajalla ei ole edustuskelpoisuutta Nordmenissä. Tämän lisäksi SAJL:n liittohallitus on tehnyt 10.8.2017 päätöksen, jossa hylkäävät Rovaniemi Nordmenin tekemän valituksen kyseisen pelaajan suomalaisstatuksesta.

Siksi kurinpitovaliokunta on päättänyt antaa asiassa seuraavat rangaistukset:

  1. Rovaniemi Nordmen tuomitaan hävinneeksi ottelun M3D Lohja Lions – Rovaniemi Nordmen, jonka lopputulos on siten 30-0.

  2. Tämän lisäksi Rovaniemi Nordmenille määrätään 800€ sakko edellisen kurinpitovaliokunnan nimenomaisen päätöksen vastaisesta toiminnasta ja edustuskelvottoman pelaajan tietoisesta peluuttamisesta.

  3. Rovaniemi Nordmenin päävalmentaja Tomi Hämäläiselle määrätään ensi pelikauden 2018 kestävä toimitsijakielto, koska hänen allekirjoittamassaan pelaajaluettelossa on edustuskelvoton pelaaja. Toimitsijakielto koskee minkä tahansa SAJL:n alaisen sarjan valmennuksessa tai joukkueenjohdossa toimimista vuoden 2018 pelattavan kauden aikana.

  4. Lisäksi Rovaniemi Nordmenin ylimmällä SAJL:n sarjatasolla pelaava joukkue aloittaa pelaamansa kauden sarjapistetilanteesta -2 pistettä, koska ei ole noudattanut liittohallituksen valituksesta tekemää päätöstä kyseisen pelaajan suomalaisstatuksesta.

    Ratkaisua tehdessä huomioitiin ottelupöytäkirja ja sen liitteenä olleet pelaajaluettelot, joukkueen 14.8. antama vastine sekä SAJL:n liittohallituksen 10.8. tekemä kyseisen pelaajan suomalaisstatusta koskevan valituksen päätös.

    Sarjan M3D kurinpitäjä siirsi asian koko kurinpitovaliokunnan käsiteltäväksi, koska samaa asiaa koskeva aikaisempi päätös, jota kyseinen joukkue rikkoi, oli tehty myös koko kurinpitovaliokunnan käsittelyssä.

    Päätöksentekoon osallistuivat kurinpitovaliokunnan jäsenet Ari Ollila, Turo Lipponen, Mirva Saarijärvi ja Jasmin Lindqvist. Päätös oli yksimielinen.

Muutoksenhaku tähän päätökseen:

Kurinpitovaliokunnan päätöksestä on rangaistulla oikeus valittaa liiton Kurinpitomääräysten 8§ mukaisesti urheilun oikeusturvalautakuntaan sen säännöissä mainituin edellytyksin.

Ari Ollila

SAJL ry:n kurinpitovaliokunnan varapuheenjohtaja