Miesten maajoukkueen leirikokoonpano valmis

19.9.2012


Pajulahden Ruotsi-leirille osallistuu 58 pelaajaa

 

Miesten maajoukkue kokoontuu Pajulahden urheiluopistolle syyskuun viimeisenä viikonloppuna valmistautumaan la 6.10. Helsingissä pelattavaan maaotteluun. Joukkuetta on koottu kuukauden ajan, ja leirille tulee yhteensä 58 pelaajaa joista 45 pukee otteluun.

Päävalmentaja Tuomas Heikkisen ajatuksia joukkueen kokoamisesta, valmistautumisesta, joukkueesta ja itse ottelusta:

- Lähdemme puolustamaan viime vuoden voittoa eli yksinkertaisesti voittamaan ottelua. Ruotsin putken katkeaminen viime vuonna oli hieno juttu, mutta olisimme voineet voittaa jo edellisenä syksynä ja viime vuonna ero oli lopulta vain yksi piste. Jokainen vuosi on erilainen, me tulemme uskoakseni olemaan vahvempia kuin moneen vuoteen, mutta niin tulee ennakkoon arvioiden Ruotsikin. He eivät enää voi ajatella ottelua Suomea vastaan pelkkänä vuotuisena läpihuutojuttuna.

- Joukkueen kokoaminen on sujunut erittäin hyvin,  kiinnostusta maajoukkueessa pelaamiseen tuntuu olevan. Seuravalmentajien kanssa yhteyden pitäminen ennen soittokierrosta pelaajille antoi varmuutta valintoihin ja keskustelut erityisesti uusien pelaajien kanssa henkilökohtaisesti heidän tavoitteistaan lajissa ja roolistaan tulevalla leirillä  olivat ehdottomasti niihin käytetyn ajan arvoisia. Leiriryhmä on rakenteeltaan nuori, pelaajista 28 on 90-luvulla syntyneitä, ja keski-ikä hiukan alle 24 vuotta. Esimerkiksi armeijan Urheilukoulussa palveluksensa leirin ja ottelun väliviikolla aloittavat kuusi pelaajaa ovat kaikki jo nyt roolissa ottelun pelisuunnitelmassa.

- Meillä on jalkeilla ja pelikirjojen sekä filmien kautta esivalmennuksessa erittäin hyvän joukkueen ainekset. Hyökkäyslinja tulee olemaan vahva, syvyys on tuolla paikalla hiukan kysymysmerkki, meillä on ottelussa kaksi hyvää pelinrakentajaa, Miro Kadmiry ja Joonas Andersson tulevat molemmat pelaamaan,  keskushyökkääjien parhaimmisto on kuntoutumassa leiriin mennessä ja laitahyökkääjäosastossa on mukavasti nopeutta ja tarvittaessa kokoa sekä kokemusta . Puolustuksen puolella vahvuutemme on edelleen tukimiehissä. Takakentän puolella on sekoitus kokemusta ja nuoruutta, molempia tarvitaan  ja aika näyttää mihin DB-tilanne kehittyy kohti EM-kisoja. Puolustuslinjamme saattaa yllättää positiivisesti.

- Pelaajien roolitus miehistöihin ja tehtäviin tehdään tarkkaan ennen leiriä, itse leiri tulee olemaan tiukkatahtista sisäänajoa ja hienosäätöä.  Osa pelaajista tietää tulevansa leirille antamaan näyttönsä pääosin scout-joukkueessa pelaamisen kautta.

- Muutama tärkeä pelaaja jäi nyt kuitenkin tästä ottelusta puuttumaan, olisin mielelläni nähnyt Karri Kuuttilan . Tuomas Nurmen, Pekka Rantalan, Torsten Malmin sekä Anssi Nevalaisen joukkueessa. Elämäntilanteille ja kolhuille ei kuitenkaan mitään voi.”

- Valmennusryhmä on koko lailla sama kuin aiemminkin. Kim Wikström koordinoi hyökkäystä ja valmentaa pelinrakentajia, Ville Tarvainen hyökkäyslinjaa, Marko Vartiainen keskushyökkääjiä ja Jesse Talikka laitahyökkääjiä.  BJ Jensen, Kari Titola, Sami Porkka, Jason Thomas valmentavat puolustusta. Kalle Karppinen liittyy joukkoon aluksi katsomovalmennuksen ja pelitilanteen analysoimisen roolissa puolustuksen puolella. Special teamit rakennetaan muutaman valmentajan yhteistoimin”

- Ensikertalaisia on paljon, heistä mainittakoon CB Aku-Teppo Kelo ja DE Okko Outinen, molemmat ovat nousseet nopeasti kansallisen pelin huipputasolle. Puolustuksen linjassa on käynnissä iso sukupolven vaihdos, 2010 EM-joukkueen varsinaisista DL-pelaajista on leirillä mukana enää Lasse Kankaanpää.  Useita ensikertalaisia tulee pelaamaan ottelussa”

- Joillekin pelaajille tullaan antamaan laajasti vastuuta, Iiro Luoto, Efe Evwaraye ja Tommi Pinta tullaan näkemään kentällä useammassa kuin yhdessä roolissa. Joukossa on myös pelaajia joilla tulee olemaan heille räätälöityjä erikoistehtäviä, näihin kuuluvat Ville Järviö, Niko Pennanen ja mahdollisesti Michael Abojaoude.

- Pelaajilla on jo taukoa harjoittelussa ja pelituntuma varmasti  hiukan haussa, mutta ruotsalaisilla on sitä ajallisesti sarjojen päättymisestä enemmän. He tosin leirittivät maajoukkuetta kesällä viikon ja kävivät pelaamassa Ranskaa vastaan, joten maajoukkuepelin  toistomäärien suhteen heillä on tänä vuonna kaikkiaan pientä etua.

- Meillä on koko porukalla yhdessä neljät treenit ja kolme luokkahuonesessiota laittaa joukkue kasaan ja pelikuntoon, aikaa ei todellakaan ole hukattavaksi.  Pelaajat on ennen leiriä ohjeistettu ja ’virtuaalivalmennettu’ niin, että itse tekemiseen – mitä ja miten tässä ottelussa -  pitää päästä suoraan käsiksi. Yksin leiriviikonlopun säälläkin on merkitystä, täytyy kädet ristissä toivoa muuta kuin räntäsadetta. 

Liitteet