Jäikö syksyn opiskelupaikka haaveeksi

24.6.2019

Takamies Ronny Lehmussaari pelasi kaudella 2018 Averettin varsity -joukkueessa.
Takamies Ronny Lehmussaari pelasi kaudella 2018 Averettin varsity -joukkueessa.
Laitahyökkääjä Joonas Mattila pelasi kaudella 2018 Averettin junior varsity -joukkueessa.
Laitahyökkääjä Joonas Mattila pelasi kaudella 2018 Averettin junior varsity -joukkueessa.
Anssi Nevalainen toimi peliurallaan Averett Cougarsin kapteenina.
Anssi Nevalainen toimi peliurallaan Averett Cougarsin kapteenina.

2.9.2019 käynnistyvälle Pajulahti-Averett-opintolinjalle voi hakeutua edelleen. Valmis väylä USA:han niin valmentajille kuin pelaajille. Pääsykoepäivä on 14.8.2019 Pajulahdessa.

BACHELOR´S DEGREE  - AVERETT UNIVERSITY
 

Liikuntakeskus Pajulahti ja Averett yliopisto (USA) ovat solmineet koulutusyhteistyön, jonka tavoitteena on kouluttaa liikunta-alan ammattilaisia Averett yliopiston tutkintokriteerein. Koulutus on korkeakoulutasoista ja kestoltaan noin 4 vuotta. Koulutus Pajulahdessa alkaa syyskuun alussa 2019 ja päättyvät huhtikuussa 2020.  Kesällä 2020 siirrytään USA:han ja aloitetaan opiskelut Virginian Danvillessa Averett Universityssa.

Koulutuksen ensimmäinen vuosi järjestetään Pajulahdessa. Opiskelijat suorittavat 42 opintoviikkoa Averett-yliopiston liikunnanopiskelijoiden opetussuunnitelmaan kuuluvia aineita. Opetuskielenä englanti ja suomi. Pajulahdessa on erikseen englanninkielen opettaja, jonka kanssa kielitaitoa pystytään preppaamaan ja siirtyminen USA.han on kielenkin osalta helpompaa.

Jos opiskelija haluaa suuntautua  opinnoissaan muualle kuin liikunta-alaan, niin hän voi Averettissa aloittaessaan vaihtaa pääainettaan ja tehdä liikunnasta esim. minorin (sivuaineen).

Ensimmäisen vuoden jälkeen opiskelija siirtyy opiskelemaan USA:han. Tutkinto on tasoltaan alempi korkeakoulututkinto ja mahdollistaa jatko-opinnot joko ulkomailla tai Suomessa.

Opintolinja aloittaa opiskelunsa 2.9.2019 Pajulahdessa. Ryhmä perustetaan jos hyväksyttyjä hakijoita on vähintään 5. Yläikärajaa hakijoille ei ole.

Amerikkalaisen jalkapallon valmentajille ja pelaajille opintoväylä on varsin houkutteleva. Divisioona III:ssa ei ole urheilustipendejä ja näin ollen mitään erillistä pelilupaa ei tarvita yliopistourheilun kattojärjestöltä.  Yliopiston urheilujoukkueiden valmennuksessa on aina mukana student-coacheja ja tämä avaa hyvän mahdollisuuden valmentajapolulle.

Averett Universityssa on ollut suomalaisia opiskelijoita pitkään ja heillä on hyvä maine, opinnot etenevät sujuvasti. Suomalaisia pelaajia Averettissa:
2007-2010 Atte Penttinen, takamies, Kuopio Steelers
2008-2011 Anssi Nevalainen, tukimies, Lappeenranta Rajaritarit 
2008-2011 Matti Vaininen, tukimies, Helsinki Wolverines
2012 Lauri Anttila, tukimies, Tampere Saints
2015-2017 Heikki Miettinen, hyökkäyslinja, Lahti Panthers
2016 Sebastian Juuri, laitahyökkkääjä,Lahti Panthers
2017- Joonas Mattila, laitahyökkääjä, Vantaa TAFT
2017- Ronny Lehmussaari, takamies, Nokia Ghosthunters

Suuntautumisvaihtoehtoja voivat olla esim.

 • Valmennuksen pääaineekseen valinneet opiskelevat valmennusopin lisäksi mm biomekaniikkaa, urheiluvalmennusta ja testausta
 • Opettajaopinnoille suuntaavien opinnot sisältävät terveysliikunnan, liikuntakasvatuksen, anatomian ja biologian kurssien lisäksi liikenneopetusta. Liikuntakasvatuksen voi valita pääaineekseen myös ilman opettajalisenssin suorittamista
 • Personal Training– opiskelijoilla kurssivalikoimaan kuuluu fyysisen toimintakyvyn parantaminen erilaisille asiakkaille kuntoilijoista ja urheilijoista myös erityisliikkujiin eli kuntoutujiin ja senioreihin
 • Urheilumanageriopinnoissa keskitytään urheilubisnekseen, urheilujohtamiseen ja – hallintoon
 • Terveysliikunnan ja liikuntalääketieteen opinnoissa opiskellaan ravintotieteitä, kuntoliikuntaa, liikuntavammojen ehkäisemistä ja liikuntasuoritusten parantamista

Valitsit minkä pääaineen hyvänsä,  kaikkiin opetussuunnitelmiin kuuluvat seuraavat opinnot: ensiapu, liikuntafysiologia, kinesiologia, urheilupsykologia, motorinen oppiminen ja harjoittelu.

Näiden opintojen lisäksi voit valita myös Averett Universityn muista opinto-ohjelmista sinua kiinnostavia kursseja.

Kustannukset

Averett University-koulutuslinja on lukukausimaksullista yksityistä opiskelua. Koulutuksen kustannukset Pajulahdessa muodostuvat opetuksesta, asumiskuluista sekä ruokailusta (täysihoito).

Opiskelu Pajulahdessa maksaa 700€/kuukausi eli 5600€ vuosi. Tämä hinta sisältää opetuksen, asumisen (2hh/opistotaso), ruokailut opiskelijaravintolassa, verkko-opinnot, it-työkalujen käytön (poislukien omat liikuntavälineet ja kirjallisuus tai vastaava aineisto). Oppilaitoksella on käytössä tietokoneita, mutta omaa tietokonetta/lap topia suositellaan.

Opiskelija on oikeutettu Kelan opintotukeen, josta lisätietoa Kelan sivuilla.

KELAN OPINTOTUKI

Tiesithän:

- 1.lukuvuosi sisältää opintomatkan Averett Yliopistoon (sis. opintomaksuun)
- koulutuslinjamme kautta saapuva opiskelija saa  Averett yliopistolta (keskiarvorajan ylittäneille 7.0)  vuosittaisen 20 000 $ arvoisen stipendin.

AVERETTIN OPINTOMAKSUT

Haku

 • Haku on käynnissä jatkuvana hakuna
 • Koulutus on yksityistä opiskelua ja toimii erillishakuna
 • Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan sähköpostitse valintakokeisiin.
  Pääsykokeet järjestetään toisen kerran 14. elokuuta 2019 Liikuntakeskus Pajulahdessa

Pääsyvaatimukset

 • ylioppilastutkinto tai toisen asteen tutkinto
 • vähintään 18 vuoden ikää opiskelun alkaessa
 • hyvä terveys
 • soveltuvuus alalle

Toisen asteen tutkinnon suorittaneilta vaaditaan TOEFL-kielitesti, jonka voi suorittaa ensimmäisen opintovuoden aikana ennen Averett Universityyn siirtymistä.

HAKULOMAKE

OPISKELIJA-ASUMINEN

KOULUTUSESITE

ESITTELYVIDEO AVERETT UNIVERSITY

Tiedustelut:


Katja Hautaniemi
Liikunnanopettaja
Averett University yhteistyö
 +358 44 7755 332
katja.hautaniemi(at)pajulahti.com