Naisten Vaahteraliigan kärkiottelu lauantaina

6.6.2019


Tulevana viikonloppuna pelataan naisten Vaahteraliigan 5. kierros.

Lauantaina Helsingissä on luvassa todellinen kärkikamppailu, kun sarjan kärjessä puhtaalla pelillä olevat Helsinki Wolverines (4-0) ja Turku Trojans (4-0) kohtaavat. Molemmat joukkueet ovat toistaiseksi selvittäneet vastustajansa tieltään suht selvänumeroisesti, joten nyt on luvassa molemmille toistaiseksi kovin haaste. Molemmilla joukkueilla on vahva juoksupeli ja keskushyökkääjät Tytti Kuusinen (Wolverines) ja Lea Kaszas (Trojans) tulevat näyttelemään ottelussa suurta osaa. Molemmat joukkueet ovat osoittaneet kuitenkin, että voivat myös heittämällä tehdä maaleja, joten lauantain ottelusta on lupa odottaa paljon.

Lauantain toisessa ottelussa Tampereella Saints (1-3) saa vieraakseen Pietari Valkyriesin (1-3). Joukkueiden majaillessa sarjataulukon sijoilla 4 ja 5, on ottelu tärkeä molemmille pudotuspelipaikkaa havitteleville joukkueille. Pietarilaisten hyökkäys elää vahvasti keskushyökkääjä Briukhovetskaian juoksujen varassa, jonka pysäyttämisessä Saintsin on onnistuttava pitääkseen sarjapisteet kotonaan.

Kierroksen viimeisessä ottelussa sarjan viimeiseksi jymähtänyt Roosters (0-4) matkaa Kuopioon Steelersin (2-2) vieraaksi. Steelersin ykköstykki on alkukaudella ollut keskushyökkääjä Laura Pulkkinen, joka ensimmäisen neljän pelin aikana on jäänyt alle 100 juoksujaardin vain kauden avauksessa (90j vs Trojans). Roostersin joukkue on kärsinyt loukkaantumisista, jotka ovat vieneet joukkueen iskukykyä. Steelersin tehokas juoksuhyökkäys voi olla joukkueelle myrkkyä ja onnistuessaan Steelers pitänee sarjapisteet Kuopiossa.


Kierros 5, 8.-9.6.

LA 08.06. klo 14:00, Brahenkenttä Helsinki
Wolverines Gold - Trojans

LA 08.06. klo 14:30, Pyynikin kenttä, Tampere
Saints - Pietari Valkyries

SU 09.06. klo 15:00, Väinölänniemen Stadion Kuopio
Steelers - Roosters