Naisten Vaahteraliigassa kuudes kierros viikoloppuna

12.6.2019


Helsinki Roosters on valitettavasti joutunut luopumaan sarjasta joukkuetta kohdanneiden loukkaantumisten johdosta. Sääntöjen mukaisesti joukkueen jo pelaamat ottelun on poistettu sarjataulukosta.

Kierroksen kuusi ensimmäisessä ottelussa Vaahteraliigaa ilman tappiota johtava Helsinki Wolverines (4-0) matkustaa lauantaina Tampereelle Saintsin (0-4) vieraaksi. Joukkueet kohtasivat toukokuussa Helsingissä ja tuolloin Wolverines oli parempi lukemin 61-0. Tuolloin Wolverines keskushyökkääjät Tytti Kuusinen ja Pia Kosonen vastasivat viidesta juoksumaalista ja puolustus piti Saintsin vain 31 hyökkäysjaardissa. Tuossa ottelussa Saints kärsi loukkaantumisista ja mm pelinrakentaja Emilia Hartikainen ei pelannut. Saints on kuitenkin kotikentällään ison haasteen edessä eikä sillä ole varaa virheisiin. Wolverines on tyrmännyt kaikki vastustajansa selvä numeroisesti ja on lauantaina vahva ennakkosuosikki.

Sunnuntaina Kuopio Steelers (2-2) kohtaa Pietari Valkyriesin (1-3). Valkyries otti toistaiseksi ainoan voittonsa viime viikolla Tampereella, jossa joukkueen tekemät 28 pistettä neljännellä neljänneksellä toivat voiton lukemin 42-18. Molemmat joukkueet ovat eläneet vahvan juoksupelin kautta, Steelersin Laura Pulkkinen ja Valkyriesin Briukhovetskaia ovatkin sunnuntaina avain asemassa sarjapisteiden kannalta. Lepovuorossa olevan sarjakakkosen Turku Trojansin (3-1) kiinniottamiseksi ja mahdollisen kotiedun saamiseksi välieriin molemmat joukkueet tarvitsevat ottelusta voiton, joten luvassa on tiukka taistelu sarjapisteistä.

 

Kierros 6, 15.-16.6.

Lauantai 15.06. kello 16.30 Pyynikin kenttä, Tampere
Saints  -  Wolverines Gold

Sunnuntai 16.06. kello 15.00 Väinölänniemen Stadion, Kuopio
Pietari Valkyries  -  Steelers