Helsinki Wolverines selvitti välierän

30.6.2019Wolverines voitti erittäin tasaisen ja jännittävän U20 välieräottelun Helsinki Roostersia vastaan ja matkaa su 7.7 Wasa Royalsin vastustajaksi sarjan ensimmäiseen loppuotteluun.

Ottelun alku oli mittasuhteiden hakemista ja tasaista vääntöä. Molempien joukkueiden rosterit olivat niukkalukuiset ja suurin osa pelaajista joutui raatamaan kahteen suuntaan.  

Ensimmäinen pistesuoritus nähtiin 2. neljänneksen alussa, kun Wolverinesin Willy Lindfors onnistui blokkaamaan lentopotkun ja peitti irtopallon 22 jaardin päästä Roostersin maalista. Denis Unal kirmaisi jatkoyrityksellä vasempaan reunaan, mursi taklauksen ja purjehti 18 jaardia maaliin. Wolverines johti 0-6. Lisäpiste epäonnistui.

Ambro Urjanssonin 30 jaardin heitto Tarmo Pitkäselle pohjusti Roostersin ensimmäistä maalia. Kun pelikellossa oli aikaa 4:33 Urjansson löysi laitahyökkääjä Kim Saarijärven vapaana maalialueelta ja Roosters tasoitti 6-6 numeroihin, jotka jäivät puoliaikatulokseksi.

Ottelu oli osaksi pelinrakentajien mittelö, jossa Roostersin Ambro Urjansson ja Wolverinesin Arno Murtoniemi pitivät yllä heittosirkusta. Murtoniemi haki Käpylän Velodromilla Otto Laakkosta ja Elmeri Laaloa ja Urjansson puolestaan Tarmo Pitkästä sekä Kim Saarijärveä.

Roosters oli menossa menojaan kolmannella pelijaksolla ensin Tarmo Pitkäsen heittomaalilla ja Kim Saarijärven 2p lisäpistepelillä. Ja kun tähän lisättiin Eemeli Tuovisen näyttävä lentopotkun palautus oli Roosters 20-6 johdossa.

Päivän varmin pallonkuljettaja Denis Unal luotti hyökkäyslinjaansa, jossa mm. Juuso Voutilainen jakeli makeita blokkeja. Unal raahasi pelivälinetta yli 100 jaardin verran ottelussa ja antoi joukkueelleen hyvät kenttäasemat kavennusmaaliin, jonka viimeisteli Elmeri Laalo. Unal teki kaksi lisäpistettä juosten. Roosters 20 - Wolverines 14.

Viimeinen neljännes oli henkien taistoa. Kun ottelussa oli jäljellä viimeisellä 4:41 Wolverines lähestyi vääjäämättä maalialuetta ja todella kovalla intensiteetillä pelannut Elmeri Laalo onnistui toistamiseen maalinteossa ja tasoitti ottelun numeroihin 20-20. Robert Johnsonin johtama valmennusryhmä päätti potkaista ja Aleksi Pulkkinen kiitti kunniasta ja potkaisi lisäpisteen sisään.

Viimeisien minuuttien aikana Roosters onnistui kuin onnistuikin pääsemään aivan viime sekunneilla potkumaalietäisyydelle. Kim Saarijärvi potkaisi siannahkakuulan onnistuneesti sisään ja Roostersin miehistö riemuitsi. Tilanteessa oli ollut Roostersiin rike ja palloa siirrettiin taaksepäin. Toinen potkuyritys jäi vajaaksi ja näin Helsinki Wolverines pääsi juhlimaan ensimmäistä finaalipaikkaansa U20 sarjassa.

Pisteet:

0-6 Deniz Ünal, juoksumaali 6p

6-6 Kim Saarijärvi, heittomaali 6p

12-6 Tarmo Pitkänen, heittomaali 6p

18-6 Eemeli Tuovinen, lentopotkun palautus 6p

20-6 Kim Saarijärvi, lisäpisteheitto 2p

20-12 Elmeri Laalo, heittomaali 6p

20-14 Deniz Ünal, lisäpistejuoksu 2p

20-20 Elmeri Laalo, heittomaali 6p

20-21 Aleksi Pulkkinen, lisäpistepotku 1p
 

Finaali su 7.7.2019
 kello 14:00 Kaarlenkenttä
 Wasa Royals  -  Helsinki Wolverines