Naisten Vaahteraliigan runkosarjan loppu lähestyy

11.7.2019


Tiukka kamppailu tulossa pudotuspeliasetelmista

Kun Vaahteraliigan runkosarjaa on jäljellä enää kaksi kierrosta, on runkosarjan voitto kirjaantunut jo Helsinki Wolverinesille (7-0), mutta muista pudotuspelipaikoista ja kotiedusta toiseen välierään käydään vielä kova kamppailu.

Lauantaina Kuopiossa Steelers (2-4) saa vieraakseen Tampere Saintsin (1-5). Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Steelers oli parempi lukemin 12-35 (6-14). Saintsille ottelu on viimeinen runkosarjassa ja säilyttääkseen mahdollisuudet pudotuspeleihin sen on pakko voittaa Steelers. Jos Saints onnistuu tässä, vaatii Saintsin pudotuspelipaikka lisäksi sitä, että Steelers häviää viimeisellä kierroksella Trojansille. Tällöinkin Saintsin pudotuspelipaikka vaatisi sitä, että Trojans, jonka Saints voitti omaisi saman tai paremman pistemäärän runkosarjassa kuin Valkyries, jonka Steelers on voittanut. Steelersille voitto varmistaisi pudotuspelipaikan ja mahdollisuuden yrittää kiivetä vielä korkeammalle nelospaikalta ja välttää Wolverines välierävastustajana.

Sunnuntaina Turussa Trojans (3-3) saa vieraakseen Pietari Valkyriesin (3-3). Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Trojans vei sarjapisteet lukemin 12-36 (12-18). Joukkueet ovat sijoilla 2. ja 3. runkosarjassa, joten Trojansin voittaessa varmistaisi se kotiedun pudotuspeleihin, jos Steelers häviää oman ottelunsa lauantaina. Valkyries ei voitollakaan voi vielä varmistaa runkosarjan kakkossijaa, koska Trojans tai Steelers voi nousta sen kanssa vielä tasapisteisiin. Miten päin kuviot silloin menevät riippuvat jäljellä olevista peleistä, joiden osalta ollaan sunnuntai-iltana viisaampia.

Kierros 9 13.-14.7.

Lauantai 13.07.

kello 15.00 Keskuskentän tekonurmi, Kuopio

 

Steelers  -  Saints

 

Sunnuntai 14.07.

kello 13.00 Yläkenttä, Turku

 

Trojans  -  Pietari Valkyries

 

 

Kierros 10 20.-21.7.

Lauantai 20.07.

kello 15.00 Puistola, Kotka

 

Pietari Valkyries  -  Wolverines Gold

 

Sunnuntai 21.07.

kello 15.00 Väinölänniemen Stadion, Kuopio

 

Steelers  -  Trojans