U19 EM Norja vs Suomi

31.7.2019 klo 10:00
Päävalmentaja Jorgen Benestad-Johansen
Päävalmentaja Jorgen Benestad-Johansen
Laitahyökkääjä Erlend Lien
Laitahyökkääjä Erlend Lien

Suomen seuraava vastustaja on Norja. Ottelu pelataan Lunetta Gamberini Stadiumilla torstaina 1.8. klo 18.00 Suomen aikaa.

Suomi ja Norja kohtaavat torstaina klo 18.00 ja taistelevat EM-kisojen sijoituksista 5.-8.

Ottelun videostream

Norjan U19 maajoukkue elää nousukautta. Vasta muutama vuosi sitten jalkeille laitettu maajoukkue sijoittui 2018 PM-kisoissa yllättäen kolmanneksi voittaen Tanskan . Päävalmentaja Jørgen Benestad-Johansen on saanut jalkeille iskukykyisen joukkueen, joka nauttii underdog -asemastaan.

2019 Bolognan EM-kisoissa Ruotsi sai tehdä täyden työpäivän voittaakseen norjalaiset Bernardi Stadiumin iltaottelussa lopulta 20-7. Norjan rähmäykset olivat kohtalokkaita. Pallon hallinta katosi viidesti ja kaksi kertaa peliväline siirtyi näistä tilanteista vastustajalle.  Ruotsi hallitsi hyökkäyspelaamista 346 jaardin nettoetenemisellä vs Norjan 119 jaardia.

Joukkueen  puolustuksen tehokkain yksikkö on kookas ja aggressiivinen puolustuksen linja. Sen näkyvin hahmo on DE #93 Kacper Latkowski (197cm, 123kg) joka keräsi avausottelussa 6,5 taklausta. Kahteen suuntaan osaksi pelaava DB #4 Clement Niyokindi liikkuu terävästi ja kokosi 5,5 taklausta.  DB #44 Ola Gaarden kirjautti 5 taklausta. #52 LB Elias Aune johtaa puolustusyksikköä.

Norjalla on lupaava pelinrakentaja #1 Raymond Myhrer, joka heitti Ruotsia vastaan 141  jaardia ja yhden maalin. Norja kaatuu tai nousee tämän ballerin myötä, joka pystyy sekä heittämään että juoksemaan.
Ykköskohde heitoille oli #85 WR Erlend Lien, joka napsi EM-kisojen avausottelussa neljä kiinniottoa 99 jaardin arvoisesti. Hän pelasi viime vuoden vaihto-oppilaana DeSoto Central High Schoolissa Mississippissä. Häntä komppasi kolossimainen #6 WR193cm, 105kg Lars-Martin Nilsen kahdella kopilla. Maalintekijä Nielsen on hjybridipelaaja joka vierailee myös puolustustuksen linjassa. #85 RB Tobias Sweetlove on hyökkäyksen vikkelä pallonkantaja.

Norjan hyökkäyksen koordinaattori Kleidon pyrkii hämmentämään vastustajien puolustuksia moninaisilla muodostelmilla. Ratkaisijoita joukkueessa on rajallinen määrä ja tarkoitus on saada heille palloa. Joukkue viljelee tasapainoisesti juoksua ja heittoa.

Pelaajien roolit puolustuksessa ovat joustavia. Vahvat, mutta nopeat linjapuolustajat pärjäävät erilaisia hyökkäyslinjoja vastaa sekä tukimies/safetyt pelaavat hybridirooleissa ja pystyvät astumaan boxiin tai peittämään syviä alueista.

Joukkueen heikkoutena on kokemattomuus. Italian kuumuudessa usean ottelun turnaus voi vaikuttaa suorituksiin heikentävästi. 

Video Ruotsi-Norja

Ruotsi-Norja tilastot

Norjan joukkueen edesottamuksia seuraava lyhytelokuvasarja EM Team Norway  osa 1

 

Kisojen nettisivut

Otteluiden videostreamit

Kisauutiset

Valokuvia

Otteluiden live-score tilastot

Liitteet