Naisten EM-kisat käyntiin maanantaina

12.8.2019


Kisojen avausottelussa kohtaavat Suomi ja Itävalta. Ottelu alkaa klo 17 Suomen aikaa.

 

Naisten EM-kisat käynnistyvät vihdoin, kun maanantain ensimmäisessä pelissä klo 17 Suomen aikaa kohtaavat Suomi ja Itävalta. Joukkueiden edellinen kohtaaminen on vuoden 2015 EM-kisoista, jolloin Suomi voitti lopulta neljänneksi kisoissa sijoittuneen Itävallan lukemin 52-7. Tällöin varsinkin Suomen juoksupeli oli Itävallalle mahdoton pysäytettävä ja Suomi juoksi pelissä huikeat 431 jaardia.

Vuoden 2015 EM-kisojen jälkeen Itävalta ei ole pelannut kansainvälisiä otteluita. Joukkueen pelin scouttaaminen ennakkoon on siis ollut varsin haastavaa.

- Itävallassa naisten pääsarjassa pelataan 9vs9-pelimuotoa ja kansainvälisiä pelejä heillä ei tosiaan ole ollut vuoden 2015 jälkeen, joten lähiajoilta ei pelinauhaa löydy. Tämän vuoden Itävallan joukkueessa on jonkin verran samoja pelaajia kuin vuoden 2015 kisoissa ja Itävallan liigan peleistä olemme pystyneet bongaamaan joitakin vahvoja yksilöitä, joiden tekemiseen kannattaa kiinnittää huomiota, toteaa Itävaltaan kohdistuvista ennakko-odotuksista naisten maajoukkueen päävalmentaja Mika Eloranta.

Lauantaina Iso-Britanniaan saapunut Suomi pääsee otteluun hyvin valmistautuneena. Joukkue harjoitteli lopullisella kokoonpanolla heinäkuun lopussa neljän päivän ajan Pajulahdessa ja ehti vielä Leedsissäkin vetää kahdet harjoitukset. Oma tekeminen on nyt hiottu ja valmennus on valmiina reagoimaan vastustajan tekemisiin ottelun aikana.

- Tärkeintä on, että kommunikaatio oman joukkueen kesken sujuu ja alusta asti vedetään täysillä. Kentällä on tarkoitus pitää hauskaa, viesti Eloranta joukkueelle viimeisten harjoitusten päätteksi.

Suomen ja Itävallan ottelu maanantaina 12.8. Klo 17 Suomen aikaa. Ottelun livestriimin löydät täältä: https://www.youtube.com/watch?v=YnME5_b_vk0

Suomen aloittavat kokoonpanot:

Hyökkäys:

QB #9 Hartikainen Emilia
RB #7 Jääskelä Mari
RB #34 Kuusinen Tytti
WR #1 Rasilahti Anne
WR #3 Seppälä Sanni
WR #11 Nirhamo Kirsti
OL #51 Rontu Heli
OL #60 Nikula Venla
OL #70 Lehtonen Sara
OL #71 Alanko Anni
OL #77 Saarenpää Anna-Kaisa

Puolustus:

DL #75 Lehtinen Minna
DL #97 Rahkonen Hilkka
DL #98 Pekkarinen Laura
LB #20 Niemi Tytti
LB #30 Möttönen Tiina
LB #31 Saastamoinen Essi
LB #41 Kero Elina
DB #15 Tuovinen Jonna
DB #18 Koponen Noora
DB #39 Rantanen Heta
DB #40 Suvioja Tiina