Martin Veinbergin college-kausi käyntiin

23.8.2019 klo 17:00


Elokuun leiriohjelma
Elokuun leiriohjelma

#79 Martin Veinberg
#79 Martin Veinberg

College football viettää tänä vuonna 150-vuotisjuhliaan. Martin Veinberg pelasi ensimmäisen college-ottelunsa eilen Iowa Westernin pelipaidassa.

Hyökkäyslinjamies Martin Veinberg siirtyi tammikuussa Iowa Western junior collegeen. Reiversin leirillä aloitti150 pelaajaa elokuun alussa. Nyt joukkue on karsittu pelaavaan kokoonpanoon, jonka hyökkäyslinjan oikea tackle #79 on Martin Veinberg. Kokoonpanossa on 11 hyökkäyslinjamiestä taistelemassa peliajasta.

Iowa Westernin football joukkue on rankattu maan neljän parhaan junior collegen ryhmään.  Reivers on ollut varsinainen menestystarina, sillä se on voittanut 10 ensimmäisen vuotensa aikana 94/111 ottelusta. Iowa Westernin ohjelma on noussut kansalliseen eliittiin.  Joukkueessa on mm. Florida Statesta tullut transfer-pelaaja running back ZaQuandre White.  

Raskaan leirijakson jälkeen ensimmäisessä sarjaottelussa 22.8. Iowa Western kohtasi Last Chance U -tv-sarjasta tutun Coffeyvillen. Ensimmäinen pelipuolisko sujui takellen ja päättyi 7-7 numeroihin. Puoliajan jälkeen Reveirsin puolustus piti rivinsä kunnossa ja antoi hyökkäykselleen riittävästi paikkoja 36-14 voittoon. Puolustus onnistui säkittämään Coffeyvillen pelinrakentajan 6 kertaa. 

Veingberg aloitti ottelun oikeana tacklena. Andrew Beymer vaihdettiin hänen tilalleeen 1. neljänneksen lopussa. Martin Veinberg astui takaisin linjatyöskentelyyn 4. jaksolla vasemman tacklen roolissa. Lisäksi hän pelasi kaikki pistepotkupelit.

Video Iowa Western - Coffeyville

2018 Veinberg ei pelannut yhtään ottelua ja nyt pitkän tauon jälkeen hän hakee pelituntumaa junior college -otteluista. Huippuyliopistoon siirtyminen on edelleen suunnitelmissa ja se voi tapahtua 2020 kevään jälkeen. Tässä mielessä Veinberg on oikeassa paikassa, sillä kevään 2019 aikana 86 isojen yliopistojen valmentajaa vieraili Iowa Westernin campuksella. Yhteensä 31 Reiversin pelaajaa sai stipenditarjouksen.
Veinberg saa aloittaa NCAA sääntöjen mukaan vierailut jatkoyliopistoissa tammikuussa 2020. Kaikkiaan kymmenen NCAA:n 1D-yliopistoa on edelleen kiinnostuneita Veinbergin edesottamuksista: Towson, Houston, Minnesota, Virginia, UTEP, Marshall,  Austin Peay, Massachusetts, Washington State ja Liberty.

Ennen kuin football ja opinnot odottavat muualla, on Veinbergin luonnollisesti tehtävä  rajusti töitä niin kentällä kuin opiskelujen parissa. Veinberg on valmis haasteeseen.

- Omat fiilikset ovat vähän sekavat. Voitto tuli ja se on tärkeintä, mutta sain itse lopulta noin 5 draivia peliaikaa. Meidän qb:lla oli vaikeuksia saada palloa perille heittämällä.. Pelaajakiertoa piti tapahtua läpi ottelun, mutta  kun aloimme juoksemaan ja hommat alkoivat rullaamaan, niin silloin ei enää kierrätetä vaan linja pysyy samana. Oma peli kulki muuten ihan hyvin, lukuunottamatta yhtä väärää aloitusta. Peliajasta pitää taistella ja mä en tullut tänne istumaan penkille