3-tason valmentajakurssin opintomatka

4.4.2013


Northwesternin siirtopelaaja Adonis Smith UNLV Rebelsin leiritunnelmissa. Kevätharjoituksiin osallistuu lähes 90 pelaajaa.
Northwesternin siirtopelaaja Adonis Smith UNLV Rebelsin leiritunnelmissa. Kevätharjoituksiin osallistuu lähes 90 pelaajaa.
Päävalmentaja Bobby Hauck
Päävalmentaja Bobby Hauck
Hyökkäyskoordinaattori Timm Rosenbach.
Hyökkäyskoordinaattori Timm Rosenbach.
Puolustuskoordinaattori Tim Hauck
Puolustuskoordinaattori Tim Hauck
UNLV Now -stadionprojekti
UNLV Now -stadionprojekti

3-tason päävalmentajakurssi tekee opintomatkan Las Vegasiin ja tutustuu viikon ajan UNLV Rebelsin kevätharjoitteluun.

Opintomatka

UNLV:n suomalainen tukimies Max Ehlert oli ratkaisevassa roolissa, kun SAJL:n 3-tason kurssi etsi opintomatkakohdetta. UNLV avaakin ovensa suomalaisvalmentajille vajaan viikon ajaksi.  UNLV yliopiston jalkapallotoimintaan tutustuminen muodostaa kolmanneksen 3-tason opintokokonaisuudesta. Tyypillinen opintopäivä sisältää harjoituksen, valmentajien kokouksen, videopalaverin ja mahdollisen luennon. Päivän lopuksi kurssilaiset pitävät reflektointi-session, jossa valmentajat jakavat tekemiään huomioita ja tietoa.  Kurssilaisilla on myös mahdollisuus tutustua joukkueen fyysiseen harjoitteluun sekä nähdä kevätleirin lopuksi pelattava Rebelsin sisäinen harjoitusottelu.

Runsaan viikon kestävälle matkalle 6.-13.4. osallistuvat Mika Ahonen/Wolverines, Toni Bärlund/Jaguaarit, Heikki Halttunen/SAJL, Teemu Majander/Saints sekä Jan Österlund/Sun City.
Opintomatkan ohjelma.

 

UNLV Rebels haasteiden edessä

UNLV on voittanut vain kaksi peliä kaudessa Bobby Hauckin kolme vuotta kestäneellä pestillä. Hauck vietti seitsemän kautta Montanan yliopiston päävalmentajana ennen Las Vegasiin siirtymistään. Hänen voittosaldonsa oli mittava 80-17 ja hän on edelleen eniten voittoja saavuttanut Big Sky conferencen valmentaja. Hauck ei ole jäänyt toimettomaksi. UNLV:n football ohjelma hakee menestystä valmentajavaihdoksilla. UNLV:n uusi hyökkäyskoordinaattori Timm Rosenbach on tunnettu pisteitä tehtailevasta hyökkäystavasta. Lisää uskotta­vuutta UNLV:n puolustukseen haetaan uudesta koordinaattorista Tim Hauckista.

Timm Rosenbach toimi edellisellä kaudella Montanan yliopiston hyökkäyskoordinaattorina ja johdatti hyökkäyksensä 452,3 jaardin ottelukeskiarvoon.  Aiemmin hän on valmentanut  Washington State ja Eastern Washingtonin hyökkäyksiä. Rosenbach oli omalla pelaajaurallaan Washington Staten tähtipelinrakentaja, joka eteni Heisman Trophy äänestyksessä vuonna 1988 aina seitsemänneksi asti.  Yliopistoura sai jatkoa NFL:ssä, jossa hän pelasi Phonix Cardinalsin pelinrakentajana.
Päävalmentaja Bobbyn Hauckin veljellä Tim Hauckilla on mittava ura NFL:ssä niin pelaajana kuin valmentajana. Hauck toimi kaudella 2012 Cleveland Brownsin organisaatiossa takakenttävalmentajana. Tätä ennen hän kuului Tennesee Titansin valmentajaryhmään. Valmennusuransa hän aloitti kasvattiyliopistossaan Montanassa. Pelaajaurallaan Montanan yliopiston all american safety Tim Hauck pelasi 13 vuotta New England Patriotsissa, Green Bay Packersissa, Seattle Seahawksissa, Denver Broncosissa, Indianapolis Coltsissa, Philadelphia Eaglessissa sekä San Francisco 49ersissa.
 

Pelaajavärväys tärkeässä roolissa

Helmikuinen national signing day on UNLV valmentajille niin muillekin kollegoille ympäri maata kuin uuden vuoden päivä, sillä raskas ja kova kilpailujakso pelaajista on takana. Mikään ei tapahdu yhdessä yössä, mutta vahva usko menestymiseen tulevaisuudessa on olemassa.
UNLV:n 2013 lista sisältsi 13 high school – ja 7 junior college pelaajaa. Aloitusmiehistöihin vakavasti kamppailevia pelaajia tulee yhä enemmän transfer ja junior college -pelaajina. Chabot Collegen suomalaiset C-J Backlund ja Max Ehlert ovat päässeet tätä kautta UNLV:hen.  Rebels on erityisesti vahvistanut puolustuslinjaansa tulevaa kautta silmällä pitäen.
 

Stadion projekti

UNLV Now on yliopiston campukselle rakennettava stadionprojekti. Stadionin hinnaksi on arvioitu 800-900 miljoonaa dollaria. Alkuperäisessa suunnitelmassa stadionille ollaan rakentamassa peräti 300-paikkaisia VIP-superaitioita sekä 50 tavallista aitiota, joihin mahtuu 10-24 henkeä. Kaavailussa on myös 100 jaardia pitkä video screeni, joka olisi toteutuessaan USA:n suurin.
Stadionin lopullinen rahoitus on vielä auki. Projektijohtaja Snyderin mukaan stadionia rahoittaisivat UNLV, yksityiset rahoittajat sekä Las Vegas Area Convention ja Visitors Authority lisättynä kasinoilla ja mm. hotelli MGM:llä.  UNLV Now -hanke muuttaisi koko UNLV:n ja Las Vegasin sekä samalla Nevadan osavaltion mahdollisuuksia järjestää erilaisia megatapahtumia.