Scott Drosendahl Saintsin pelinrakentajaksi

5.4.2013


Mount Ida Collegen pelinrakentaja Tampereelle.

Ykkösdivisioonaan noussut Tampere Saints on tehnyt sopimuksen yhdysvaltalaispelinrakentaja Scott Drosendahlin kanssa. Yliopistojenkkifutista Drosendahl pelasi arkansasilaisessa kolmosdivisioonan Mount Ida Collegessa. Siellä hän oli joukkueensa aloittava pelinrakentaja kausilla 2011 ja 2012. Viime kaudella Drosendahl heitti 28 touchdownia, 12 syötönkatkoa ja 2 492 jaardia. Hän teki myös eniten juoksutouchdowneja joukkueessaan, kuusi.

Saintsin päävalmentaja Teemu Majanderilla oli pohdinnassaan useampia
vaihtoehtoja. Lopulta muutaman puhelinkeskustelun ja eri videoiden
perusteella valinta osui Drosendahliin.

- Juttelimme viime kauden pelinrakentajamme Jarkon (Parikka) kanssa syksyllä pitkän tovin tästä kaudesta. Siviilisyistä johtuen hän ei pysty panostamaan kesään niin paljon kuin haluaisi ja pystyisi. Hänen kokemustaan on nuoremmilla pelureillamme vaikea korvata, ja siksi päädyimme hankkimaan pelinrakentajan vetten takaa.

- Scottista hyökkäys saa kokeneen kapellimestarin, joka kykenee myös opastamaan nuorempia pelaajia. Jatkuvuus on meille tärkeää. Tuukka Lehtonen ja Henri Väänänen ovat nuoria pelinrakentajia, jolle B-nuorten SM-sarja sopii kehityksen kannalta hyvin. He saavat Scottista hyvän mentorin.

Pelinrakentajan tehtävänsä lisäksi Drosendahl osallistuu Saintsin
juniorijoukkueiden valmentamiseen. Hän saapuu Suomeen toukokuun puolivälissä.