Suomi jäi ulos nuorten EM-kisoista

6.4.2013


Tanska voitti karsintaottelun 27-6. Jensen: "Teimme muutamia pahoja virheitä väärissä paikoissa ja ne kostautuivat."

Suomi ei yltänyt mukaan kesän nuoren EM-kisoihin. Karsintaottelussa kotijoukkue Tanskan puolustus piti Suomen hyökkäyksen hyvin kurissa, ja onnistui itse hyvin screen-peleissään hyökkäyksessä. Tanska voitti ottelun 27-6 (7-6).

- Pelaajien efortti oli hyvä. Ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Teimme muutamia pahoja virheitä väärissä paikoissa, ja ne kostautuivat myöhemmin. Joukkueessa oli hyvä henki, ja on ikävä palata Suomeen tappio niskassa. Tanska oli vahvempi ja pelasi tasaisen hyvin, päävalmentaja BJ Jensen myönsi.

Suomen ainoan touchdownin teki pelinrakentaja Kimi Linnainmaa ensimmäisellä puoliajalla. Hänet valittiin Suomen parhaaksi pelaajaksi. Hyökkäyksen MVP:nä palkittiin Yannic Chaudhary ja puolustuksen MVP:nä Aku Kattainen.

Seuranta Tanska-Suomi -nuorten EM-karsintaottelusta:

Ottelun lopulla Suomi pelasi neljännen yrityksen omalla alueella mutta epäonnistui. Tanska kuittasi juoksu-TD:llä, ja lukemat 27-6 jäivät lopputulokseksi.

Tanska 20-6 -johtoon 37 jaardia pitkällä heittopelillä. Lisäpiste blokattiin.

14-6 Tanskalle kolmen neljänneksen jälkeen.

Tanska tekee kolmannella neljänneksellä 40-jaardisella juoksulla toisen TD:nsä. Tilanne 14-6.

6-7 -tilanteessa puoliajalle. Molempien joukkueiden puolustuksilta vahvaa peliä. Tanska pelaa erittäin heittopainotteisesti, etenkin screen-pelejä. Suomella Kimi Linnainmaa juossut pelinrakentajan paikalta itse paljon.

Suomi kaventaa tilanteeseen 7-6. QB Kimi Linnainmaa juoksee itse lähietäisyydeltä. Lisäpiste epäonnistuu.

Tanska johtoon 7-0 screen-heitolla keskelle, kun 1. neljännestä pelattu 5 min.

Ottelu alkoi kello 20 Suomen aikaa. Peliä voit seurata myös Tanskan liiton Twitter-tilin kautta https://twitter.com/@dafforbund