Wolverinesin kolmas naisten Vaahteraliigan mestaruus

2.9.2019

Helsinki Wolverines - naisten mestaruus 2019. Kuva:Wolverines
Helsinki Wolverines - naisten mestaruus 2019. Kuva:Wolverines

Pietari Valkyries pysyi mukana kahden neljänneksen ajan. Wolverines moukaroi 47-8 numerot ja voitti kolmannen peräkkäisen mestaruuden.

Finaalin lähtökohdat olivat varsin kutkuttavat, kun loppuottelussa kohtasivat samat joukkueet kuin viime vuonna. Wolverines pääsi kolmanteen peräkkäiseen finaaliin nuijimalla Kuopio Steelersin välierässä 66-6. Pietarilaiset selvittivät toistamiseen itsensä loppuotteluun, kun joukkue onnistui tiukassa ottelussa voittamaan Turku Trojansin 28-22.

Wolverines pelasi omilla vahvuuksillaan alusta saakka. EM-kisoissa pysäyttämätön Tytti Kuusinen teki avausosuman ajassa 8:01 juoksemalla lähietäisyydeltä 6 pistettä. Kuusinen kantoi jo ensimmäisellä neljänneksellä 72 jaardia 8 jaardin keskiarvolla.

Wolverinesin puolustus ei ollut kärsimässä hätää missään vaiheessa ja yksi voiton avain olikin Valkyriesin heittopelin pysäyttäminen. Ajoittain tähtipelaaja Daria Briukhovetskaia ja Eloisa Torres toivat eloa venäläisten hyökkäykseen kiinniotoillaan.

2. neljänneksen 12-0 numerot teki Tytti Kuusinen viiden jaardin etäisyydeltä. Wolverines oli marssinut 63 jaardin verran maalipäätyyn.

Irina Ershova huudatutti pietarilaiskatsomoa, kun hän teki 27 sekuntia ennen puoliaikaa kavennusosuman lyhyen heittopelin päätteeksi. Eloisa Torres lisäsi 2 pistettä heittopelin muodossa. Taukotilanne 13-8.

Tytti Kuusinen teki hattutempun 3. neljänneksen alussa juoksullaan ja siirsi Sanni Seppälän lisäpistepotkulla Helsinki Wolverinesin johtoon 20-8. Jenni Kangas lisäsi pietarilaisille harmaita hiuksia ottamalla Minna Tiaisen maaliheiton kiinni. Wolverinesin salama-alku toi toisen pelijakson alussa 14 pistettä kolmessa minuutissa. 27-8.

Ottelun kulminaatiopisteessä Valkyriesin itsepintainen valinta pelata neljänsiä yrityksiä koitui heidän kohtalokseen. Wolverines käytti erinomaiset kenttäasemat hyväkseen ja meni menojaan. 33-8 numerot suoritti tuttu hahmo Tytti Kuusinen kiertopelin päätteeksi. Seppälä potkaisi lisäpisteen varmasti 34-8.

Sanni Seppälä lisäsi Wolverines johtoa heittomaalillaan 40-8 numeroihin 3. jakson loppuvaiheessa. Pietari Valkyries väsähti neljännellä jaksolla ja Helsinki Wolverines painoi Tytti Kuusisen avulla yhden maalin lisää ja loppunumeroiksi murskaavat 47-8.

Kovaotteinen Tiina Möttönen oli Wolverinesin taklauskuningatar 8,5 taklauksella. Häntä säesti Janika Nikander 6,5 taklauksella. Sanna Uusimaa teki ottelun ainoan säkityksen. Valkyriesin taklausykkönen oli Daria Briukhovetskaia 8,5 taklausta ja kakkonen Denezhkina 7 taklausta.

Wolverinesin #34 Tytti Kuusinen oli jälleen kentän hahmo ja hänet palkittiin ottelun MVP-palkinnolla. Hän keräsi uskomattoman jaardimäärän 322. Hänellä on mahtava kyky pitää vauhti yllä esimerkiksi spinnauksen jälkeen. Venäläisillä oli todella paljon vaikeuksia taklata häntä 1 vs. 1 tilanteissa. Kuusisen edessä on todella tarkkaa ja tehokasta blokkaustyötä tekevä hyökkäyslinjaviisikko, jonka isoa roolia ei voi unohtaa Kuusisen menestystä tarkastellessa.

Voittajajoukkueen päävalmentaja Pekka Lamminsalo.

- Pelaajien kehittäminen ja kasvattaminen on ykkösasia. Voittaminen tulee sivutuotteena.

Ilya Kravtsov Valkyriesin päävalmentaja.

- Wolverines on hieno joukkue, joka valmennettu varsin perusteellisesti. Joukkueemme on ottanut askelia eteenpäin tällä kaudella, mutta Wolverinesin ja varsinkin Tytin pysäyttämiseen olisi tarvittu kaikki parhaat pelaajat. Kuusi avauskokoonpanon pelaajaa puuttui finaalista

Otteluvideo Ruudussa 

livetilastot

valokuvia:

FCS media

ifoto.fi