Nevalainen: Puolustuksen pelikirjaa monipuolistettu

2.5.2013


Anssi Nevalainen.
Anssi Nevalainen.

Wolverines ja Roosters pelaavat EFL-jatkopaikasta lauantaina Vantaalla.

Vaahteraliigan viime kauden finalistit Wolverines ja Roosters kohtaavat lauantaina Vantaan ISS Stadionilla. Tällä kertaa panoksena on paikka EFL:n puolivälieriin eurooppalaisen jenkkifutiksen pitkäaikaista menestyjää innsbruckilaista Swarco Raidersia vastaan.

Roostersille hävinnyt mutta Wolverinesin kaatanut Solleröd Gold Diggers on jo varmistanut lohkon kakkossijan ja toisen jatkopaikan, joten suomalaiset pelaavat lohkovoitosta. Gold Diggers -pelien jälkeen asetelma on sellainen, että Wolverinesin täytyy voittaa ottelu vähintään yhdeksällä pisteellä noustakseen piste-eron perusteella Roostersin ohi.

Viime lauantain ottelussa Gold Diggers eteni pääosin heittämällä. Heittopeliä on varmasti luvassa myös tulevana lauantaina, ja tukimies Anssi Nevalaisen mukaan puolustuksen pelikirjaan on tehty muutoksia.

- Robert Johnson on erittäin hyvä lukemaan puolustuksen peittoja joten puolustuksen linjan täytyy pystyä luomaan painetta, jotta ainakaan ylimääräistä aikaa ei tarjota. Puolustuksen pelikirjaa on myös monipuolistettu jotta pystymme vastaamaan mihin tahansa vastustajan hyökkäyksen muodostelmaan sopivalla kokoonpanolla.

- Omat virheet kuten turhat rangaistukset ja pallonmenetykset täytyy saada pois. Lisäksi täytyy pelata täysillä koko matsi ja unohtaa se että kuka on milloinkin johdossa ja kuinka paljon.

Nevalaisen mukaan toisella puoliajalla käsistä karannut johto oli oppitunti Wolverinesille.

- Gold Diggers -matsin lopputulos oli toki pettymys varsinkin kun oltiin jo sen verran hyvässä johdossa että tällä joukkueella peli olisi pitänyt olla jo selvä. Virheistä täytyy kuitenkin oppia ja uskon että tämä toimii meillä hyvänä herätyksenä loppukautta ajatellen ja jokainen pelaaja varmasti ymmärtää että peli ei ole ohi ennen kuin neljä neljännestä on pelattu.

Nevalaisen mukaan Wolverinesin joukkue ei eroa paljoa viime kauden hopeajoukkueesta.

- Tämän vuoden joukkue on hyvin viime vuoden kaltainen. Vahvistuksina on kuitenkin saatu esimerkiksi Iiro Luoto ja Matias Sarvela jotka tuovat joukkueeseen tärkeää kokemusta ja johtajuutta. Muutama pelaaja on toki menetetty viime vuodesta mutta joukkueen vahvuudet ovat silti lähes ennallaan niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin. Töitä on taas tehty paljon joten viime vuotista parempaan kauteen on kuitenkin hyvät edellytykset.

Wolverinesin viime kausi päättyi finaaliotteluun Roostersia vastaan. Sama joukkue on vastassa nyt EFL:ssä sekä myös liiga-avauksessa 19. toukokuuta.

- Samat pelaajat ja valmentajat vastassa sekä viime Vaahteramalja hyvin muistissa joten eroa ei pelaajan kannalta ole, Nevalainen vertaa EFL- ja Vaahteraliigapelejä Roostersia vastaan.

- Meillä on seuraavat kaksi peliä Roostersia vastaan ja vaikka toinen on EFL:ää ja toinen vaahteraa niin lataus molempiin on varmasti samanlainen.

Roosters-Wolverines ISS Stadionilla lauantaina kello 18.

Roostersin otteluennakko: http://www.helsinkiroosters.com/2013/05/efl-roosters-wolverines-otteluennakko/