A-nuorten SM-sarja

10.5.2013


Kuutti Kilpeläinen on Roostersin tehokkaimpia kiinniottajia.
Kuutti Kilpeläinen on Roostersin tehokkaimpia kiinniottajia.
Otso Flinkmanin heittokäden tarkkuus on yksi mestaruuden avaintekijöistä.
Otso Flinkmanin heittokäden tarkkuus on yksi mestaruuden avaintekijöistä.
Walter Vasanoja osaa myös juosta pallon kanssa.
Walter Vasanoja osaa myös juosta pallon kanssa.
Ruhjooko Roostersin Roope Lindfors jaardeja.
Ruhjooko Roostersin Roope Lindfors jaardeja.
Ottelun ratkaisu löytyy linjapelaamisen onnistumisesta.
Ottelun ratkaisu löytyy linjapelaamisen onnistumisesta.

U21 mestaruus katkolla Velodromin harjoituskentällä la 11.5. klo 15.00, kun Helsinki Roosters ja Seinäjoki Crocodiles kohtaavat A-nuorten finaalissa.

 

Maanantaina 6.5. Roosters kukisti Wolverinesin 12-47 (12-20). Wolverines aloitti ottelun lupaavasti ja johti salama-alulla 12-0. Joukkue pelasi veitsi kurkulla, sillä ainoastaan runsasnumeroinen voitto 25 pisteellä olisi tuonut finaalipaikan. Roostersin rutiini ja Wolverines pelaajien loukkaantumiset ratkaisivat ottelun lopulta selvästi punapaidoille.
 

A-juniorien historiallinen SM-finaali lauantaina 11.5. klo 15:00 Velodromin harjoituskentällä

 

Finaalin asetelmat

Lauantaina taistellaan siitä, mikä seura saa viimeisen kiinnityksen A-juniorien suomenmestaruus- pokaaliin. SAJL ja seurat ovat päättäneet, ettei uudessa kilpailujärjestelmässä enää pelata U21-sarjaa.

Kauden 2013 finalistit Helsinki Roosters ja Seinäjoki Crocodiles lähtevät hyvin eri lähtökohdista tavoittelemaan suomenmestaruutta. Vuodesta 1984 alkaen pelatussa sarjassa Helsinki Roostersilla on jo eniten mestaruuksia. Roosters on nostanut voittopokaalin ilmoille seitsemän kertaan. Crocodilesin viimeisten vuosien laadukas juniorityön on alkanut kantaa hedelmää. Viime kaudella juuri A-juniorit ottivat seuran ensimmäisen juniorien SM-mitalin voittamalla pronssia. Seuran C-juniorit kirkastivat mitalit kultaisiksi voittamalla finaalissa Roostersin. Nyt lauantaina finaaliottelussa on paljon samoja pelaajia kentällä

Runkosarjaottelu päättyi lukemin 25-6  Roostersille mutta Crocodiles tulee finaaliin vahvistuneena. Edellisestä kohtaamisesta hyökkäyksestä puuttui monta isojen pelien tekijää ja varmaa laitahyökkääjää; Jerry Saarinen, Jussi Koivumäki ja Kristian Rosenberg. Linjasta olivat sivussa runkosarjan ottelussa Crocodilesin amerikkalaisvahvistus Zachary Byrd sekä ikäluokkansa huippulinjamies Oliver Vasanoja. Myös puolustus saa vahvistusta Mikko Havulehdon palatessa takakentälle.

Crocodiles heittohyökkäys tulee haastamaan Roosters takakenttää monipuolisella heittopelillään, jossa pelinrakentaja Walter Vasanojan ykköskohde on Juuso Mäkinen. Näyttävät juoksupelit kulkevat lahjakkaan ja nopean Jaska Värisen johdolla.

Roosters puolustus oli hieman nukuksissa edellisessä pelissä päästäessään Wolverinesin 12-0 kahdella johtoon kahdella hyökkäysvuorolla, jonka jälkeen saivat kuitenkin korjattua virheensä ja pitivät Wolverines hyökkäyksen pisteittä.

Samankaltaiseen tilanteeseen ei voi päästää Crocodilesiä, koska Seinäjoelta ja Vaasasta matkustaa Helsinkiin useita kovia pelintekijöitä.

Pelinrakentaja Walter Vasanoja on erittäin kokenut jenkkifutisperheen kasvatti, joka pystyy pelaamaan varman ottelun ja johtamaan joukkojaan mallikkaasti jaellen tarkkoja syöttöjä lahjakkaille laitahyökkääjilleen.

Roosters lähteen otteluun hienoisena ennakkosuosikkina runkosarjan voitollaan ja joukkueen muodostuessa pääosin pitkän pelikokemuksen omaavista Vaahteraliiga/ EFL  ja U19/ U17 maajoukkuepelaajista pelaajista.  Monilla on jo 5-10 vuoden lajikokemus takana nuoresta iästään huolimatta.

Edellisessä pelissä Roosters pelinrakentaja Otso Flinkman heitti 6 touchdownia laajalle laitahyökkääjäkaartilleen, joista ykköskohteet olivat EFL pelaajat Kuutti Kilpeläinen ja Kimi Linnaimaan. Mutta myös vielä C-juniori-ikäiset Otto Konola ja Yannick Chaudhary keräsivät jaardeja ja pisteitä. Flinkmania suojaavat Crocodilesin puolustuksen linjalta mm. Aleksi Kriivarinmäki, Oskari Lähdeaho, Mikko Toiminen ja Jere Lahti.

Puolustuksessa linjaa ja tukimiehet ovat pääosin B- ja C-ikäisiä ja takakenttä oikeita A-ikäisiä pelaajia. Edellisessä pelissä loistaneet väkivahva Petrus Raekivisekä vasta 16 vuotias Peik Lehtinen jatkavat varmasti vahvoja otteitaan myös tässä pelissä. EFL pelaajat Joni Ranta-aho ja Ville Roitto apunaan Patrick Story ja Onni Juvonen putsaavat takakenttää.

Historiallisessa A-juniorien viimeisestä SM-finaalista on siis odotettavissa huikea jännitysnäytelmä.

Ottelu aloitetaan klo 15:00 sen arvon mukaisesti joukkueiden esittelyllä ja maammelaululla.

Tervetuloa seuraamaan ja kannustamaan nuorten gladiaattoreiden taistelua sekä nauttimaan buffetin antimista!