Roostersin A-nuorille kahdeksas mestaruus

12.5.2013


Benjamin Snåfs.
Benjamin Snåfs.
Onni Juvonen.
Onni Juvonen.
Ville Roitto.
Ville Roitto.

A-nuorten sarjaa on pelattu vuodesta 1984. Tarjolla on ollut 26 mestaruutta, joista viimeisimmän vei Helsingin Roosters.

 

Ensimmäinen pelipuolisko oli varsin tasaväkinen. Ottelun hahmoksi kohonnut Roostersin monitoimimies Ville Roitto teki ottelun kaksi ensimmäistä maalia lyhyiden heittopelien päätteeksi. Potkaisija Onni Juvonen oli varmalla päällä ja potki lisäpisteet sisään. Roosters johti 14-0. Crocodiles oli kuitenkin latautunut otteluun huolellisesti ja pelinrakentaja Walter Vasanoja löysi heittonsa kohteeksi maalialueelle kipaisseen Juuso Mäkisen. Jaska Värinen juoksi kaksi lisäpistettä. Härmän nopein takamies Kalle Laitinen pohjusti seinäjokisten tasoistusmaalin, jonka Värinen juoksi maalialueelle. Tilanne 14-14.
Roosters meni kuitenkin taukojohtoon Ville Roiton kolmannella maalilla, jonka hän teki nappaamalla irtopallon itselleen ja palauttamalla sen aina maaliin asti. Pelinrakentaja Otso Flinkman toteutti Roostersin hyökkäyssuunnitelmaa, joista heittoja oli 90%. Joukossa oli muutamia näyttäviä pitkiä heittoja. Roosters otti yhden syötönkatkon Patrick Storyn toimesta. Crocodilesin pelaajamääräisesti pienellä joukkueella oli taisteluhenki päällä. Sitä kohotti mm. Juuso Mäkisen syötönkatko aivan oman maalialueen lähettyvillä ensimmäisen puoliskon loppuminuuteilla. Puoliaika 21-14.

Kolmannen jakson alkupuolella Crocodiles pärski ottelussa yhä mukana, mutta yksi kamppailun kulminaationpisteistä oli seinäjokilaisten lyhyt lentopotku, jonka helsinkiläisten Aleksi Kokkonen palautti aina maaliin asti noin kolmenkymmenen jaardin juoksulla. Lisäpiste onnistui kotikentällään pelanneen Onni Juvosen lapikkaan toimesta ja Roostersin johti ottelua 28-14. Varsinkin jakson alussa tukimiehen paikalta linjan päätyy siirretty Petrus Raekivi teki useita taklauksia. Roosters jatkoi raudan takomista kun se oli kuumaa ja vaihtoi hyökkäystyylinsä pelinrakentajavaihdoksen myötä. Kimi Linnaimaa juoksi toisella puoliskolla kolme maalia, mutta niistä jokainen tuotiin takaisin rikkeiden johdosta. Lopullisen naulan arkkuun löi laitahyökkääjä Kuutti Kilpeläinen joka viimeisteli pitkän heittopelin päätteeksi loppunumeroiksi 35-14 numerot.

Roostersin päävalmentaja Jarmo Lahti.

- tällä kertaa materiaali ratkaisi. Meidän pojat jaksoivat loppuun asti. Joukkue on saatu hyvää malliin paljolti sen takia, että pelitapa on sama kun edustusjoukkueessa. Valtaosa pelaajista on mukana edustusjoukkueen ringissä ja saanut riittävästi toistoja.

Hauskan lisän otteluun toi ryhmä latvialaisia kiekkofaneja, jotka jaksoivat päristyttää rumpuaan koko ottelun ajan sekä kannustaa molempia joukkueita.

Ottelun parhaina palkittiin:

Team MVP Benjamin Snåfs, Seinäjoki Crocodiles

Team MVP Onni Juvonen, Helsinki Roosters

Game MVP Ville Roitto, Helsinki Roosters

Uutinen Roostersin sivuilla.