Indians avaa kautensa Jyväskylässä

21.5.2013


Kolmatta kertaa sarjanousijaa luotsaava Leivoja: Tärkeää miten kausi lähtee käyntiin.

Kouvolalaisen jenkkifutiksen historian toinen Vaahteraliigakausi käynnistyy sunnuntaina Jyväskylässä. Edellisen ja toistaiseksi ainoan kerran sarjassa on nähty kouvolalaisjoukkue vuonna 1994, silloin nimellä Reds.

Kokenut päävalmentaja Kari Leivoja luotsaa kolmatta kertaa urallaan sarjanousijaa (Butchers ja Rajaritarit) ja tietää minkälaisia haasteita tilanne tuo.

- Pitää saada joukkue uskomaan, että he pystyvät pelaamaan liigatasolla. Ei se sen ihmeellisempää ole kuin muuallakaan. Joukkueissa on enemmän koutseja ja pelaajilla enemmän rutiineja, Leivoja vertaa.

- Paljon on kiinni siitä miten kausi saadaan alkuun, Leivoja sanoo sarjanousijan mentaliteetista.

Indiansille uskoa toi viime viikonloppuna pelattu scrimmage Butchersia vastaan.

- Se oli tervetullut kokemus sekä suomalaisille että ulkomaalaisille pelaajillemme, he pääsivät näkemään minkälaista vauhti on.

Indiansin riveissä on yhteensä 10 ulkomaalaispelaajaa. Amerikkalaiskolmikko Columbus Givens (QB), Chaz Thompson (WR) ja Vincent Pervis (DB) on luonnollisesti tärkeässä roolissa. Nopea trio pystyy pelaamaan eri paikoilla sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa.

- He tuntevat toisensa ennestään. Se on tärkeää, Leivoja sanoo.

Viime ja toissa kaudella viidenneksi sijoittuneen Jaguaarien päävalmentaja BJ Jensen odottaa kauden alkua luottavaisena.

- En odota avausottelulta suuria yllätyksiä. Tiedämme minkälaisia hyökkäys- ja puolustussysteemejä Indians ja sen valmentajat ovat peluuttaneet aiemmin. Ja kaikki liigassa tietävät mitä me teemme hyökkäyksessä ja puolustuksessa, joten uskon että molemmat joukkueet tulevat otteluun hyvin valmistautuneina. Heillä on hyvin liikkuva pelinrakentaja, ja hänet täytyy pitää kurissa.

- Amerikkalaispelaajamme ovat olleet Suomessa jo kuukauden, mikä on uusi asia. Vuodesta 2009 asti jenkkivahvistuksemme eivät ole pystyneet tulemaan Suomeen niin aikaisin, joten kauteen valmistautuminen on sujunut hienosti.

Jensen iloitsee myös siitä, että joukkueen valmentajien lukumäärä on kasvanut kahdesta viiteen.

Indiansin rosteri: http://indians.sporttisaitti.com/edustusjoukkue/pelaajaluettelo/

Jaguaarien rosteri: http://jaguaarit.com/index/miehet/joukkue/

 

Viikko 2 24-27.5.
25.05. kello 16.00 Keskuskenttä
  Butchers  -  Crocodiles  
25.05. kello 15.00 Myyrmäen yleisurheilukenttä
  TAFT  -  69ers  
26.05. kello 17.00 Palokka
  Jaguaarit  -  Indians