Ykkösen viime vuosien ykköset vastakkain Vantaalla

23.5.2013


Jason Thomas palaa liigakentille 24 vuoden tauon jälkeen.

Spagettimaljan kaksi edellistä voittajaa iskevät yhteen Vantaallla lauantaina Vaahteraliigan avauskierroksella. Isäntäjoukkue TAFT nousi viime kaudeksi liigaan ja sijoittui kuudenneksi. Helsingin 69ersille ottelu puolestaan on sen historian ensimmäinen Vaahteraliigassa.

Joukkueen päävalmentaja ja pelinrakentaja Jason Thomas on pelannut aiemminkin Vaahteraliigassa toisin kuin moni joukkuetovereistaan. Silloin edettiin vuotta 1989 ja Thomas oli ECG:n laitahyökkääjä ja takamies.

- On tämä minullekin tärkeää nähdä selviänkö hengissä tällä tasolla, 42-vuotias Thomas naurahtaa.

- Olen todella innoissani. Tämä on hienoa aikaa olla 69ersin jäsen, pitkään seurassa vaikuttanut Thomas sanoo. Hänen mukaansa seurassa pohdittiin amerikkalaispelinrakentajan hankkimista, mutta päädyttiin tuttuihin amerikkalaisvahvistuksiin Charles McCreahan, Marquette Floydiin ja viime kaudella TAFTissa pelanneseen Donavan Williamsiin.

- Meillä on hyvät vahvistukset, minun ei tarvitse voittaa pelejä. Valmentamisen ja pelaamisen yhdistäminen on vaikeaa, Thomas myöntää. Hän nostaa juoksupelin joukkueen vahvuudeksi.

- Ja lisäksi kyky mukautua erilaisiin tilaisiin, Thomas sanoo pitkään yhdessä pelanneesta joukkueestaan.

TAFT ja 69ers ovat toisilleen tuttuja joukkueita ykkösdivisioonavuosilta. TAFTin uusi päävalmentaja J-P Kuusisto korostaa henkisen puolen merkitystä. 

- 69ers on hyvä joukkue. Aiemmilta vuosilta otteluissamme on ollut todellista paikalliskamppailun henkeä. Kohtaamiset eivät ole jättäneet ketään kylmäksi. Tunteet on kuitenkin pidettävä kurissa ja on pelattava kurinalaista fudista, hölmöilyyn ei ole varaa. Keskitymme omaan tekemiseen ja pidämme oman pään kylmänä.

- Pitkä talvi on takana. Joukkue odottaa kautta suurella innolla. Talvella tehdystä kovasta työstä saadaan suora palaute ensimmäisessä ottelussa. Valmistautuminen kauteen on mennyt hyvin.

- Olemme saaneet linjoihin lisää kokoa. Tämä varmasti helpottaa pelaamista molemmin puolin palloa. Vanhojen  pelaajien jättämiä aukkoja olemme saaneet paikattua lupaavilla nuorilla pelaajilla. Joukkueen runko on suurilta osin sama kuin viime vuonna. Joukkueella on yksi vuosi enemmän kokemusta, mikä näkyy varmasti suorituksissa, Kuusisto arvioi.

 

TAFTin rosteri: http://www.taft.fi/joukkueet/edustusjoukkue/pelaajat/

69ersin rosteri: http://www.69ers.fi/edustusjoukkue/pelaajaluettelo/

 

Viikko 2 24-27.5.
25.05. kello 16.00 Keskuskenttä
  Butchers  -  Crocodiles  
 Otteluennakko     
25.05. kello 15.00 Myyrmäen yleisurheilukenttä
  TAFT  -  69ers  
 Otteluennakko     
26.05. kello 17.00 Palokka
  Jaguaarit  -  Indians  
 Otteluennakko