Seppo Evwarayen jenkkifutis-cv on komea, mutta vasta nyt siihen lisätään miesten maajoukkue — "Teen kaikkeni, jotta voitamme Tanskan"

21.10.2019Hall of Fame -pelaajan ura jatkuu myös ensi kaudella.

Seppo Evwaraye on urallaan pelannut jättiyleisöjen edessä Nebraskan yliopiston paidassa, kuulunut Minnesota Vikingsin harjoitusvahvuuteen, pelannut NFL Europessa, juhlinut Vaahteramaljan voittoa ja nostanut seurapomona ja valmentajana Vaasan Royalsin kakkosdivisioonasta Vaahteraliigan mitaleille. Mutta vasta nyt hän kuuluu ensimmäistä kertaa Suomen maajoukkueeseen. Suomalaisen jenkkifutiksen Hall of Fameen kuuluva hyökkäyksen linjamies Evwaraye on mukana, kun Suomi kohtaa Vantaalla Tanskan ottelussa, jossa ratkaistaan paikka EM-välierissä. 

— Ei siinä sen kummempaa, pyydettiin ja suostuin. Hyökkäyksen linjassa on vähän ohut tilanne joten ajattelin, että miksi ei, Evwaraye sanoo. 

— Teen kaikkeni, jotta voitamme Tanskan. En tiedä olenko ensi vuonna enää maajoukkueessa mukana kun terävintä kärkeä on varmasti taas mukana, Evwaraye pohdiskelee vaatimattomasti. 

37-vuotias Evwaraye teki paluun kentille kesken viime kauden, ja aikoo pelata myös tulevalla kaudella. 

— Kyllä, sen verran hauskaa oli viime kaudella. 

— Nyt pitää treenata sen mukaisesti mikä on 37-vuotiaalle järkevää. Tavoite on pystyä pelaamaan, ja se nouseeko penkistä 160 kiloa vai 200 ei vaikuta. Palautuminen on tärkeää, Evwaraye korostaa. 

Vaikka takana on vuosia sivurajalla ja seurajohdossa, punttisalin puolella tulokset ovat edelleen kovaa luokkaa. 102,5 kilolla penkistä nousee 40 toistoa. Tulos olisi ollut kärkilukema viime kevään NFL-draftia edeltäneessä combinessa. 

— Aikanaan Nebraskassa nostin sen 24 kertaa, Evwaraye sanoo. 

Vaikka Evwaraye debytoi nyt 37-vuotiaana varsinaisessa maajoukkueessa, hän on kuitenkin ollut aiemminkin edustamassa Suomea. Historian ensimmäiset MM-kisat pelattiin vuonna 1999 Italiassa, ja Suomea lähetettiin edustamaan Evwarayen silloinen joukkue Butchers muutamalla muiden joukkueiden pelaajilla vahvistettuna. Kisareissusta kysyttäessä Evwaraye purskahtaa nauruun. 

— Se oli surullinen keikka. Valmistautuminen oli vitsi, ja meillä ei ollut mitään jakoa. Meksikolle hävisimme 89-0. Se oli puoliksi loma, puoliksi pelireissu, ja kiva pitkä viikonloppu Italiassa. Mutta oli se myös mahtava kokemus, nuori mies pääsi pelaamaan ulkomailla, Evwaraye muistelee.

Lue myös:

Miro Kadmiry pyörittää Roostersista tuttua hyökkäystä nyt maajoukkueessakin — "Pitkä kausi on takana, mutta päätetään se isoon voittoon"

Kolmas kausi Saksassa toi Roni Saloselle German Bowlin voiton 20 000 katsojan edessä — "Työvoitto"

Lauantaina Vantaalle saapuva Tanska kaatoi Hollannin vain niukasti — Heikkinen: Tuloksesta ei kannata vetää johtopäätöksiä

Suomi-Tanska

LA 26.10.2019 klo 14.00

Myyrmäen urheilupuiston stadion, Vantaa

Liput ennakkoon Ticketmaster