Mulumballa kiikarissa ammattilaisura

25.10.2019 klo 13:20Mulumban combine tulokset 2019 keväältä.
Mulumban combine tulokset 2019 keväältä.
Mulumba viime kevään Coloradon yliopiston Pro Day -testitilaisuudessa.
Mulumba viime kevään Coloradon yliopiston Pro Day -testitilaisuudessa.


Coloradon yliopistossa viime kaudella amatööriuransa päättänyt suomalainen linjapuolustaja Chris Mulumba osallistui Kölnissa NFL Internationalin Player Pathway -ohjelman testeihin.

NFL:n ohjelma potentiaalisille ammattilaispelaajille Pohjois-Amerikan ulkopuolelta on laajentunut vuosi vuodelta. 2019 melkein puolet 15/32 NFL-joukkueista on ottanut mukaan kansainvälisiä pelaajia. Erona Klaus Alisen, Michael Quarshien, Seppo Evwarayen sekä Iiro Luodon NFL-vuosiin on se, että Pathway-pelaaja voi päästä pelaamaan kauden aikana muitakin kuin pre season -otteluita.

2019 neljä pelaaja pääsi mukaan ohjelmaan. New England Patriots on sisällyttänyt saksalaisen fullback Jakob Johnsonin kymmenen miehen practice squad -ryhmäänsä. Hän on saanut peliaikaa fullbackina NFL:ssä kaudella 2019 pelaavassa kokoonpanossa. Johnson pelasi tight endiä Tenneseen yliopistossa ja aloitti uransa Saksan GFL:ssä.
Johnsonin lisäksi Valentine Holmes, joka oli New York Jetsin organisaatiossa. Rugbyn ammattilaispelaaja päätti kuitenkin aivan hiljattain palata takaisi Australiaan ja rugbyn pariin. Miami Dolphinsin puolustuslinjassa on brasilialainen Durval Queiroz Neto, jolla on vahva judotausta. Neljäs pelaaja on englantilainen rugby-tähti Christian Wade, jonka joukkue on Buffalo Bills.

 

2019 International Combine Saksa


NFL järjesti viime vuonna kansainvälisen combinen Australiassa. Tänä vuonna potentiaalisten ammattilaispelaajien katselmus järjestettiin 19.-20.10.2019 Saksan Kölnissä. Urheilijat kutsuttiin perusteellisen urheilija-cv:n sekä high light -videon perusteella.

NFL International Combine testasi 33 kansainvälistä pelaajaa. Heistä Saksalla ja Isolla-Britannialla oli edustettuna molemmilla 5 pelaajaa ja Itävallalla 4. Belgiasta, Ranskasta, Hollannista ja Brasiliasta oli kustakin 2 pelaajaa.   Brasiliasta oli paikalla Timbo Rexin pelaajat tukimies Luis Polastri ja hyökkäyslinjamies Otávio Amorim. Ruotsalainenb guard John Lindgren Carlstad Crusaders.  David Bada edusti Schwäbisch Hall Unicornsia. Itävallan ykköspallonkantaja Sandro Platzgummer ja britti Glen Toonga Dresden Monarchs olivat mukana myös testeissä.

Nimi

Pelipaikka     

Maa

Maddock, Joel

DT

Australia

Balogh, Leon

DE

Austria

Mayr, Yannick

WR

Austria

Platzgummer, Sandro

RB

Austria

Seikovits, Bernhard

WR

Austria

Emos, Martin

WR

Belgium

Manoka, Féli

WR

Belgium

Polastri, Luis

ILB

Brazil

Vinicius Amorim, Otavio

OG

Brazil

Li, Boqiao

DE

China

Kysilka, Miroslav

OG

Czech Republic

Mulumba, Chris

DT

Finland

Coquin, Brice

WR

France

Anderson, Tony

S

France

Bada, David

DE

Germany

Imasuen, Nelson

DE

Germany

Landfried, Yannic

FB

Germany

Madin Cerezo, Jean-Claude

WR

Germany

Wullbrandt, Kai

OT

Germany

Yeboah, Evans

DT

Ghana

Machino, Tomoya

OT

Japan

Brauns, Karlis

DE

Latvia

Hendrique, Roedion

CB

Netherlands

Juurlink, Jeffrey

OLB

Netherlands

Raji, Yasir

OG

Nigeria

Krafft, Leo

DE

Norway

Podgorski, Antoni

WR

Poland

Lindgren, John

OG

Sweden

Ebanks, Keanu

OT

United Kingdom

Jahman, Germain

WR

United Kingdom

King, Kadel

OLB

United Kingdom

Sobowale, Raymond

RB

United Kingdom

Toonga, Glen

RB

United Kingdom

 

Chris Mulumba - olisi hieno saada toinen mahdollisuus 

 

Mulumba asuu edelleen Coloradon Boulderissa ja hänet lennätettiin Saksaan NFL:n toimesta.

  • Testit menivät hyvin. Lauantaina oli penkkitesti 27 toistoa, vertical jump oli 25” ja haastatteluita. Sunnuntaina en tehnyt juoksuja vaan scoutit käyttivät mun pro day aikoja keväältä. Paino oli 283 lbs.  Testeissä oli paljon atleetteja, moni on tosi raaka vielä jenkkifutiksen suhteen

Suomalais-buffalo harjoittelee edelleen Coloradon yliopiston voimailusaleilla ja kentillä. Chris kertoi olevansa paremmassa kunnossa kuin seniori-vuotenaan.

  • Olen paremmassa kunnossa. Enemmänkin mikä on tärkeintä olen nyt terveenä vihdoinkin pitkän ja vaikean seniori-kauden jälkeen. 2018 fall campin tokalla viikolla sisäreisi repesi eikä ehtinyt/saanut tarpeeksi aikaa et se olisi parantunut kauden aikana. Mitä pidemmälle mentiin kaudella, reisi oli pahemmassa kunnossa. Kaikkea yritettiin trainereitten kanssa, mutta ei auttanut. Sitten menetin  aloittavan paikan ja parissa ottelussa jalka oli niin huonossa kunnossa etten voinut pelata

Jacob Johnsonin tapaan Mulumballa voi olla etua yliopistourastaan. Hän on käynyt jo aikamoisen jenkkifutismankelin läpi ja NFL Pathway -ohjelma olisi sille hieno jatko. 

Kölnin combinen jälkeen parhaimmisto kutsutaan  harjoittelemaan Yhdysvaltoihin kolmeksi kuukaudeksi Floridaan IMG Academyyn. NFL pathway program alkaa tammikuussa 2020. Intensiivisen treenijakson jälkeen urheilijoille järjestetään Pro Day -testitilaisuus, jota seuraavat NFL-scoutit.

Parhaat pelaajat pääsevät mukaan NFL-joukkueiden harjoitusleireille. Jos pelaaja ei pääse varsinaiseen 53:n pelaajan rosteriin, niin joukkueilla on 1 ylimääräinen practice squad -paikka International Pathway -pelaajille.