Karleby Goatsin jefujuna etenee

31.10.2019Starttkurssi Karleby Goats Teknologiakeskuksessa.
Starttkurssi Karleby Goats Teknologiakeskuksessa.
Patrik Wargh vastaa monilajiseura Goatsin jenkkifutisosastosta. Wargh on yksi harvoista pelaajista, joilla on lajikokemusta. Hän on pelannut viimeiset kolme vuotta Wasa Dogsin yliopistojoukkueessa.
Patrik Wargh vastaa monilajiseura Goatsin jenkkifutisosastosta. Wargh on yksi harvoista pelaajista, joilla on lajikokemusta. Hän on pelannut viimeiset kolme vuotta Wasa Dogsin yliopistojoukkueessa.
Kokkolan rannoilla on jenkkifutis lentänyt aiemminkin mm. Laajalahti beachillä. Kuva:Kokkolan museokortteli
Kokkolan rannoilla on jenkkifutis lentänyt aiemminkin mm. Laajalahti beachillä. Kuva:Kokkolan museokortteli

Amerikkalaisen jalkapallon paluu Kokkolaan on edennyt vauhdikkaasti. Starttikurssille osallistui innostunut joukko uusia jenkkifutareita.

Monilajiseura Karleby Goatsin "vuohilauman" amerikkalaisen jalkapallon toiminta etenee jaardi jaardilta. Ensimmäiset avoimet harjoitukset pidettiin 5.10.2019 Kokkolan Kipparihallissa, jonne osallistui 56 henkilöä. Joukkue harjoittelee viikottain ja on päässyt Kokkolan ykkösjalkapallohalliin kahden viikon välein.


29.10.2019 Kokkolan teknologiakeskuksen tiloissa pidettiin SAJL starttikurssi. Kurssille osallistui 36 henkeä, muutamien ollessa estyneitä. Kouluttaja Heikki Halttunen totesi kurssin jälkeen.

- Kokkolassa mennään järkevin askelin eteenpäin. Kiinnostus lajia kohtaan on hämmästyttävän kova. Jos naapurikuntien Pietarsaaren ja Lohtajan uudet jenkkifutarit suuntaavat kohti Kokkolaa, on pelaajia 3-divisioona joukkueeseen todella reilusti. Luonnollisesti ryhmä karsiutuu pienemmäksi, mutta lähtökohdat ovat erittäin hyvät. Lisäksi  organisaation toiminta on käynnistynyt vahvalle pohjalle innokkaiden nuorten miesten toimesta. Myös monilajisuus on pelkkää plussaa.

1990 Kokkola Scorpions pelasi uutena seurana SAJL:n ll-divisioonassa. Joukkue oli kasassa neljä vuotta kunnes katosi miehistöpulan johdosta jenkkifutiskartalta. Goatsin onneksi Scorpionsin riveistä on löytynyt kaksi valmentajaa Ari Laukkonen ja Juha Hautala. Päävalmentajana toimiva Ari Laukkonen rymisteli aikoinaan Scorpionsin linjoissa ja jatkoi lajiharrastamista myöhemmin Kouvola Indiansissa ja Seinäjoki Crocodilesissa. Laukkonen sai myös peli- ja valmennuskokemusta Norjan liigasta. Goatsissa apuvalmentajan roolissa oleva Juha Hautala pelasi puolestaan Scorpionsissa keskushyökkääjän ja pelinrakentajan rooleissa.

Lajikonkarit Hautala ja Laukkonen voivat keskittyä pelkästään valmennukseen. Heidän apunaan ovat olleet Seinäjoki Crocodilesin liigapelaajat Marco Koivumäki ja Lasse Korhonen.  Kaksikko on ollut mukana viikonloppuisin Goatsin treeneissä viikonloppuisin. 

Edellisen kerran kun laji otti tuulta siipiensä alle 1990-luvun alussa osti joukkue miesten maajoukkueen käytössä olleet EM 1991 -kypärät käyttöönsä. Nyt varusteet löytyvät Kouvolan Indiansin varaston tyhjennysmyynnistä.

2020 Karleby Goats on valmis järjestämään kaupungin 400-vuotisjuhlien kunniaksi yhden turnauksen 3-divisioonan kilpailukalenteriin.

 

Lue Goatsista Kokkola-lehdestä

Kuuntele Ylen radio Suomen Jenkkifutista juurrutetaan takaisin Kokkolaan klippi

Karleby Goatsin jenkkifutisosaston nettisivut