Maajoukkueiden päävalmentajanimityksiä

20.11.2019


Mika Eloranta
Mika Eloranta
Tero Virtanen
Tero Virtanen
Seppo Evwaraye
Seppo Evwaraye

Liittohallitus valitsi päävalmentajat naisten, miesten U19 ja poikien U17 maajoukkueille

Liiton toimintatapamallin mukaisesti maajoukkueiden päävalmentajien tehtävät ovat määräaikaisia ja avataan aina avoimeen hakuun määräajan päättyessä. Nyt valitut päävalmentajat valittiin kahden vuoden määräajaksi.

Naisten maajoukkueen päävalmentajaksi valittiin Mika Eloranta. Eloranta on toiminut naisten päävalmentajana vuodesta 2016 alkaen. Naisten maajoukkueen tavoitteena on kahden vuoden päästä pelattavat koti MM-kisat, jotka pelataan Vantaalla. Naisten Euroopan mestaruuden viime kesänä voittaneen joukkueen ohjelmassa vuonna 2020 on Ruotsi-maaottelu.

Miesten U19 päävalmentajana valittiin Tero Virtanen. Virtanen on toiminut U19 päävalmentajana vuodesta 2016 alkaen. U19 maajoukkueen tavoitteena on kahden vuoden kuluttua pelattavat EM-kisat. Vuonna 2020 joukkue pelaa Tanskassa PM-kisoissa.

Poikien U17 päävalmentajaksi valittiin Seppo Evwaraye. Evwaraye toimi aiemmin U15 kehitysjoukkueen päävalmentajana ja siirtyy nyt vanhemman ikäluokan vastuuvalmentajaksi. U17 maajoukkueen toiminnassa vuonna 2020 on Ruotsi-maaottelu ja päätavoitteena vuoden 2021 PM-kisat. U17 maajoukkue tulee jatkossa ohjaamaan myös U15 kehitysjoukkuetta.

”Oli ilo huomata, että maajoukkueiden päävalmentaja tehtävät kiinnostivat ja hakijoita päävalmentajaksi oli lukuisia.” totesi puheenjohtaja Roope Noronen. ”Kaikki hakijat olivat hyviä ja toivottavasti kaikki valmentavat myös ensi vuonna Suomessa tai muualla.”

Avoimena olevista päävalmentajatehtävistä naisten U19 ja lippupallomaajoukkueiden päävalmentajahaku prosessit ovat vielä kesken ja päävalmentajat nimetään joulukuussa.